Praha 10 přizvala k rozhodování o nové radnici Demokracii 2.1

19.11.2015 17:14

Unikátní možnost zapojit se do rozhodování o umístění a podobě příští budovy radnice nabízí svým obyvatelům desáté pražská městská část.

Praha 10 přizvala k rozhodování o nové radnici Demokracii 2.1
Foto: praha10.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 10

Ke zjišťování názoru místních obyvatel totiž přizvala platformu Demokracie 2.1 Karla Janečka, jejíž systém efektivního skupinového rozhodování se rychle prosazuje v Česku i v zahraničí.

„Na činnosti Demokracie 2.1 dnes spolupracují mladí lidé v řadě měst po celém světě. Setkání s nimi pro mě bylo nesmírně zajímavé a inspirující a jsem přesvědčen, že jejich zapojení do naší práce bude pro desátou pražskou městskou část velkým přínosem,“ řekl radní pro územní rozvoj Bohumil Zoufalík.

Podle platformy Demokracie 2.1 se už v řadě měst i volí, pomocí aplikace, kterou D21 vytvořila ve spolupráci s prestižní univerzitou ve Stanfordu, také poprvé elektronicky hlasovali lidé v New Yorku. Radnici Prahy 10 zástupci D21 pomohou v rámci participativního procesu zapojení veřejnosti do rozhodování o poloze a podobě sídla radnice. V první fázi participace - od 23. do 29. listopadu - bude radnice spolu s D21 formou dotazníkového šetření sbírat potřebná data. „V ulicích Prahy 10 budete mít možnost setkat se se zástupci mediální agentury, kteří vám položí několik otázek k danému tématu.  Vše se odehraje moderní elektronickou formou.“ řekl radní Zoufalík.

Výsledky šetření budou zohledněny v analýze jednotlivých variant nové radnice a úřad z nich bude vycházet také při veřejných setkáních plánovaných na začátek příštího roku.

Pracovní skupina nyní připravuje podklady pro pět možných variant budoucí radnice ve dvou lokalitách, a to ve Strašnicích a v upravené budově současné radnice ve Vršovicích. Nevyhovující objekt „Vlasta“ ze 70.let je možné zásadně přestavět, rozšířit ho o nově přistavěný objekt, nebo opravit, či zbourat a znovu postavit dům na místě zchátralého KC Eden a spojit ho s domem „Vlasta“. Ve Strašnicích připadá v úvahu buď rekonstrukce bývalé školy V Olšinách, vedle níž by přibyla další, nová budova, nebo postavení jediného nového objektu vedle původní školy. Tři varianty nabízí i současná budova radnice ve Vršovické ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…