„Ukrajino, chcípni – tady slyším totéž.“ Po Putinově rozhovoru se to rozjelo. I s Džamilou Stehlíkovou

09.02.2024 19:05 | Monitoring

Americký novinář Tucker Carlson v Moskvě natočil rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a mluví o něm doslova celý svět. Podle některých českých novinářů ale byl rozhovor velmi slabý, nedozvěděli jsme se nic nového a „Tucker tam vůbec nemusel být.“ Psychiatrička Džamila Stehlíková zase z rozhovoru podle svého zvyku vyčetla, jaké zdravotní neduhy údajně Putina trápí.

„Ukrajino, chcípni – tady slyším totéž.“ Po Putinově rozhovoru se to rozjelo. I s Džamilou Stehlíkovou
Foto:
Popisek:

Carlson v úterý zveřejnil video z Moskvy, kde oznámil, že brzy zveřejní rozhovor s prezidentem Putinem. Celý svět napjatě očekával, co se v rozhovoru dozví, jenže po jeho zveřejnění zavládlo spíše zklamání a to zejména u novinářské obce.  

Ruský prezident Vladimir Purin v Kremlu usedl naproti publicistovi Tuckeru Carlsonovi a vyložil mu svůj pohled na dějiny, jehož prostřednictvím vysvětloval napadení sousední Ukrajiny, které nařídil 24. února 2022. Odpověděl mimo jiné na otázku, proč s útokem čekal „tak dlouho“ a zdůraznil, že Rusko tuto válku nemůže prohrát. Promluvil o americké politice, která z jeho pohledu zahnala Rusko do kouta.

Podle komentátora Seznam Zpráv Jindřicha Šídla se v rozhovoru neukázalo nic nového. „Poslechl jsem si ten rozhovor v klidu celý a kromě toho, že Putin je cynická zrůda a Tucker tam vůbec nemusel být, mi nejzajímavější přišlo, jak Putin žádá zastavení dodávek zbraní UA - pak bude mír. Totéž tady slyším od místního mírového hnutí s heslem Ukrajino, chcípni!“ komentoval rozhovor Šídlo.

Podobný názor má zahraniční reportér České televize Andreas Papadopulos. „Tak jsem si dal rozhovor Tuckera Carlsona s Putinem a zaprvé TC přijel do Moskvy jako konferenciér a ne novinář, jak se chvástal, byl tam promovat svou fake news platformu, o rozhovor šlo až v druhé řadě. Ani jedna otázka na vraždění civilistů na Ukrajině, evidentně byla některá témata předem tabu. Vůbec se vlastně aktuální vývoj na frontě neprobíral,“ všiml si Papadopulos, že Carlson nechal Putina mluvit jen o tom, o čem chtěl.

Papadopulose dále překvapilo, že Putin neřekl ani jedno pochvalné slovo na Donalda Trumpa. Méně překvapivé bylo, že americký novinář vůbec netušil nic o dějinách Evropy a tak mu mohl Putin představit svoji vlastní verzi. „Carlson evidentně nemá ani šajn o geografii východní Evropy a ani o historii Ukrajiny a Ruska, proto Putinovi nemohl ve zdlouhavém úvodu sekundovat a pokládat otázky, byl úplně mimo kontext a dopustil příšerný a místy zcela ahistorický monolog,“ rozebíral Papadopulos rozhovor.

Jinak prý rozhovor očekávatelně nepřinesl nic nového, přičemž cílem očividně bylo zapůsobit na republikány ve Spojených státech, aby zastavili další vojenskou pomoc Ukrajině. „Celé dvě hodiny nepřinesly nic nového, ani jednu myšlenku, kterou předtím Putin světu nesdělil. Je jasné, proč Putin s moderovaným monologem souhlasil - aby ještě hlouběji zatloukl klín do amerického Kongresu a poskytl sadu ahistorických argumentů části republikánské strany, která je proti pomoci Ukrajině. Přesně pro ty všechny zmíněné důvody si Putin Carlsona vybral a přesně proto nemluví s velkými západními mediálními domy,“ dodal Papadopulos.

Rozhovor zhlédla také Džamila Stehlíková, která pravidelně na dálku určuje diagnózu neoblíbených politiků, přičemž u Vladimira Putina už v minulosti objevila mimo jiné rakovinu. „Trumpův propagandista Tucker Carlson zveřejnil rozhovor se svým dalším pasákem Putinem. Ruský diktátor má vážné problémy nejen s fyzickým zdravím, ale také v hlavě. Kňoural, ventiloval své bludy o dějinách, otci Zelenského a na závěr jeho nohu ovládl pan Parkinson. Byla to komedie,“ uvedla na síti X.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vyjádření těchto "lidí" k Putinovi,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseValide , 09.02.2024 21:10:48
je přehlídka debility! Že si nepřipadáte trapně, vy chudáci! Urážíte Putina a nesaháte mu ani po kotníky! Máte ÍQ tykve.

|  20 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…