Vláda projedná zpřísnění podmínek pro obchod s benzinem

16.01.2013 6:23

Vláda dnes projedná předlohu, která má zpřísnit podmínky pro obchod s pohonnými hmotami a zamezit tím daňovým únikům. Norma například stanoví, že distribuce pohonných hmot bude koncesovaná živnost a obchodníci budou muset pro získání licence složit kauci 20 milionů korun. Budou rovněž muset prokázat beztrestnost a bezdlužnost.

 Vláda projedná zpřísnění podmínek pro obchod s benzinem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády narozdíl od sněmovny vyniklo tedy hojnou účastí

"Navržená kauce omezí vznik a zneužívání účelově založených společností, které hrají zásadní roli ve všech známých kriminálních deliktech na trhu s pohonnými hmotami v České republice," píše se v důvodové zprávě k novele. Daňové úniky se odhadují na pět až osm miliard korun ročně.

Navrhovanou výši kauce kritizuje Společenství čerpacích stanic ČR. Podle něj je sice záměr státu omezit daňové úniky správný, dvacetimilionová kauce ale může být likvidační pro kapitálově slabší podniky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

8:44 Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

Chystáte se letos v létě do Chorvatska? Pak si připravte nemalý finanční obnos i v případě, že budet…