12:7. Tolik zatím vede Tomio Okamura nad Miroslavem Kalouskem

08.10.2016 15:44

Z protiimigračních stran po sečtení zhruba 20 procent hlasů vede prozatím jasně hnutí Tomio Okamury Svoboda a přímá demokracie, případně spojené s jinými menšími stranami. Jeho původní strana, Úsvit-Národní koalice, kterou vede Miroslav Lidinský, propadá. Propadá však i topka, která hned v pěti krajích má nižší volební zisky než okamurovci.

12:7. Tolik zatím vede Tomio Okamura nad Miroslavem Kalouskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura odvolil do Senátu Parlamentu ČR

Do krajského zastupitelstva se v současné době dostávají okamurovci například na jižní Moravě, kde mají v současné době větší zisk než TOP 09 a Žít Brno. Obdobný zisk, kolem pěti procent, pak mají TOP 09 i příznivci hnutí Tomio Okamury ve Středočeském kraji.

Do zastupitelstva by se v současné době SPD ve spojení s SPO dostala i v Plzeňském, Královéhradeckém či Karlovarském kraji.

Více než 6 procent pak má výše zmíněná koalice v Ústeckém kraji, kde by se naopak do zastupitelstva zatím nedostala TOP 09. Topka by se nedostala prozatím ani do zastupitelstva Libereckého kraje, okamurovci ano. Propadák zatím topka zaznamenává i v Pardubickém kraji, kde se rovněž ocitá pod pětiprocentní hranicí. Příznivci Tomio Okamury však prozatím mohou jásat, ti by se do zastupitelstva dostali. Imigrace vyšvihla do zastupitelstva okamurovce i v Kraji Vysočina, TOP 09 ve spojení se Starosty zde rovněž zůstává pod hranicí vstupu do krajsk=hp zastupitelstva. 

Ani v Olomouckém, Moravskoslezském či Zlínském kraji topka nejásá, i zde ji válcují okamurovci, a to výrazně. 

Okamurovci by se navíc dostali do zastupitelstev hned ve dvanácti krajích, kdežto topka jen v sedmi. (AKTUALIZACE po 16:00: Nyní je poměr 12:6 pro Okamuru). Po sedmnácté hodině stále Okamura vedl, ztratil však jeden kraj - Pardubický. Poměr je tak 11:6.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…