A je to jasné. Doktor Macek se humorně vyjádřil k situaci v Sýrii a válce, která se možná chystá

11.04.2018 8:56

Nad současným politickým děním se zamyslel bývalý poslanec za ODS Miroslav Macek ve svých pravidelných glosách. Přinesl je na serveru Viditelny-Macek.cz.

A je to jasné. Doktor Macek se humorně vyjádřil k situaci v Sýrii a válce, která se možná chystá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Neměla by EU těm Maďarům konečně zatrhnout jakékoliv hlasování a dosadit tam říšského protektora? Vždyť ten jejich Orbán se stal pro Západ nebezpečnou hrozbou, jak napsal Washington Post,“ zareagoval úvodem Macek na parlamentní volby, které proběhly v Maďarsku o víkendu.

„Americký prezident Donald Trump si přeje brzké stažení amerických vojáků ze Sýrie. Americká vláda dále potvrdila, že Trump nařídil ministerstvu zahraničí zmrazit více než 200 milionů dolarů vyčleněných na stabilizaci Sýrie do té doby, než administrativa znovu vyhodnotí úlohu USA v syrském konfliktu. Svůj tým plánem opět překvapil,“ poznamenal ke zprávě z 31. března Macek. „Zdá se, že prezident Asad se zalekl toho, že by Američané, kteří doposud podporovali povstalce proti jeho vládě, měli ze Sýrie odejít, a tak přemýšlel, jak je tam udržet. Nakonec to vyřešil tak, že v boji s povstalci použil chemické zbraně, které mu dodal Putin. Logické, že ano?“ dodal.

Původní text ZDE

A neopomněl se vyjádřit ani k vznikající vládě Andreje Babiše (ANO). „V manželství by takového ufňukánka, jako je Babiš, kterého dle jeho pobrekávání nikdo nemá rád, všichni se proti němu spikli, všichni ho podrážejí, stíhají ho jedním komplotem za druhým, brání mu pracovat pro lid a všichni mu házejí klacky pod nohy, bé, bé, fňuk, fňuk… kopla manželka tam, kde normální chlapi mají koule, a šla by o dům dál. Zdá se, že ty jeho voliče by také neměla ženská kam kopnout…“ dodal.

Závěrem se pak Macek vyjádřil také k poslanci ODS Václavu Klausovi mladšímu, který zveřejnil dopis svého právního zástupce Romana Jelínka kvůli článku zveřejněnému v časopise Revue Forum šéfredaktora Pavla Šafra. „Nenechám si od zprofanovaných mediálních šíbrů nadávat do ruských agentů a podobně, jen proto, že si myslím o Evropské unii něco jiného než oni (tj. zhruba to, co 70 % Čechů),“ poznamenal k tomu Klaus mladší. „Kroutím hlavou a dodávám: Orel much nelapá…“ sdělil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…