A je to venku. Průšvih kolem letadla v Íránu. Raketa. A následky...

10.01.2020 7:20

Ukrajinský boeing se 176 lidmi, který se ve středu zřítil u Teheránu, zasáhla omylem raketa systému íránské protivzdušné obrany. S odvoláním na vysokého amerického zpravodajského důstojníka a představitele irácké tajné služby o tom informoval časopis Newsweek. Později to potvrdil i kanadský premiér Justin Trudeau, píše server Novinky.cz.

A je to venku. Průšvih kolem letadla v Íránu. Raketa. A následky...
Foto: pixabay.com
Popisek: Írán

Anketa

Prospěla existence TOP 09 české demokracii?

4%
96%
hlasovalo: 26425 lidí
Premiér Trudeau v televizním vysílání potvrdil informace Newsweeku, že boeing společnosti UIA, jenž vzlétl z Teheránu krátce po íránském raketovém útoku na dvě základny v Iráku využívané Američany, byl zasažen raketou země-vzduch systému Tor M-1 označovanou v kódu NATO Gauntlet.

„Máme zpravodajské informace z různých zdrojů včetně vlastních a od našich spojenců, že letadlo bylo sestřeleno íránskou střelou země-vzduch. Mohlo to být neúmyslné,“ sdělil Trudeau, který chce odpovědi a pohnání odpovědných před spravedlnost.

Šlo podle něj o náhodu. Íránská protivzdušná obrana byla prý aktivována po íránském útoku na základny pro případ odvetného úderu a zareagovala na vzlétající letadlo ukrajinských aerolinek. Boeing havaroval dvě minuty po startu, všech 176 lidí na palubě zemřelo. Původně se uvádělo, že letadlo havarovalo v důsledku mechanické závady.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…