A teď došlo na ně: „Klinikářům“ někdo šlohnul kus zařízení. Je z toho legrační výstup

24.04.2017 11:38

Aktivisté z Kliniky si na sociální síti Facebook stěžují, že jim kdosi ukradl reprobednu. Ale možná to neměli dělat, protože si vysloužili nemalou nálož výsměchu.

A teď došlo na ně: „Klinikářům“ někdo šlohnul kus zařízení. Je z toho legrační výstup
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solidární pochod za zachování centra Klinika, kterému Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových odmítl prodloužit smlouvu

V pražském Autonomním komunitním centru Klinika řeší problém. Kdosi jim ukradl jednu reprobendu. Pořizovací cena nového reproduktoru nebývá právě nízká, takže aktivisté ztráty velmi želí.   

„Během včerejší večerní přednášky někdo z koncertní místnosti ukradl jednu aktivní bednu RCF. Pro barák, který dává do kupy peníze na nákup potřebných věcí ve šnečím tempu, je to slušná ztráta. Bojíme se, že už se bedny nedopátráme a vzhledem k množství akcí, které nás čekají, budeme muset zakoupit novou,“ napsali minulý týden aktivisté na sociální síti Facebook.

Současně s tím požádali každého, komu by to nebylo proti mysli, zda by mohl poslat drobný obnos na pořízení nového vybavení. Místo toho se jim mnohdy dostalo spíše úštěpačných poznámek.

 „Jak ukradl? Soukromý majetek je přežitek snad, ne? Prostě ji vrátí, až uzná za vhodné,“ napsal kupříkladu pan Vít Voseček. Lidé z Kliniky se ovšem ihned ohradili. „Kdyby tam ta bedna stála pět let, aniž by ji někdo využíval, tak by bylo její uzmutí samozřejmě legitimní,“ odepsali.

„Někoho ze sousedství už asi nebavilo poslouchat bezcenné přednášky,“ přisadil si další diskutující. „Někdo krade baráky, někdo bedny,“ doplnila jedna z dam reagujících pod příspěvkem. Nechybí ani příspěvky ve stylu „Zloděj okradl zloděje“ a „Dobře vám tak“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…