ANO, vy debilové. Hádky v koalici se projevily i v Sobotkově úřadu

19.10.2015 9:43

Když magor kárá korupčníka. Tak nazval časopis Týden obsáhlý článek, ve kterém rozebral tvrdé přestřelky a vzájemné urážky, jimiž se v poslední době stále častěji častují členové vládní koalice. Do vnitrokoaličního ostřelování se nově zapojují i úředníci, kteří se nebojí své mnohdy expresivní výlevy veřejně publikovat.

ANO, vy debilové. Hádky v koalici se projevily i v Sobotkově úřadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek, Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš

Časopis Týden ukázal ve svém nejnovějším vydání na šéfa odboru analýz a informací Úřadu vlády a šéfa pražské organizace Idealisté.cz Michala Pícla, kterého si prý do Strakovy akademie přivedl přímo premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Úředník na svém facebookovém profilu na konci září zveřejnil fotomontáž urážející předsedkyni pražské organizace ANO a starostku Prahy 10 Radmilu Kleslovou, která má prý blízko k předsedovi hnutí ANO a ministru financí Andreji Babišovi. S odkazem na skutečnost, že si Kleslová z polostátní firmy ČEZ a Pražské teplárenské údajně odnášela štědré odměny v řádech statisíců, změnil slogan z billboardu, který Babišovo hnutí použilo ve volební kampani, na „ANO, vy debilové“.

Úřad vlády se od Pícla distancoval. „Jde o ryze soukromou inciativu jednoho ze zaměstnanců Úřadu vlády ČR, která není oficiální komunikací Úřadu vlády. Závažnost této soukromé iniciativy daného zaměstnance bude posuzovat přímý nadřízený, který rozhodne o dalším postupu,“ sdělil Týdnu mluvčí premiéra Martin Ayrer. Podle informací Týdne Pícla následně pokárali. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…