Aby spojenec povstal na obranu Ameriky? Takový scénář prý neexistuje. Clintonová děsí víc než Trump, zní z USA

19.06.2016 14:22

Podle serveru The National Interest je zahraniční politika kandidátky na prezidenta Hillary Clintonové děsivější než výroky jejího protivníka Donalda Trumpa. Všímá si toho server PrvníZprávy.cz.

Aby spojenec povstal na obranu Ameriky? Takový scénář prý neexistuje. Clintonová děsí víc než Trump, zní z USA
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Potřebu projednat na národní úrovni celkový směr americké zahraniční politiky podle serveru The National Interest zvýšila tragédie v americkém městě Orlando, kde v gay klubu zastřelil terorista 49 lidí. 

„Nedávno Trump vyzval, aby se přehodnotila intenzita účasti USA v NATO, alianci označil za zastaralou a nákladnou pro rozpočet USA. Clintonová uviděla v těchto návrzích hrozbu pro postavení Spojených států na mezinárodní úrovni, a uvedla, že je třeba pokračovat v současné  zahraniční politice Spojených států,“ píše server. Zároveň dodává, že dlouhou dobu pěstovali američtí politici nebezpečnou iluzi bezpečnosti vytvářením rozsáhlé sítě aliancí a dohod. „Přičemž neexistuje žádný scénář, podle něhož by kterýkoliv ze spojenců NATO, nebo nějaký jiný stát, podle USA spojenec, vstal na obranu USA v případě vojenského konfliktu,“ dodává s tím, že v podstatě se jedná o iracionální politiku, v níž pokračovat je nerozumné. 

Původní text ZDE.

Trump však podle The National Interestu vyzývá k přezkumu zastaralého, nepružného a nákladného závazku k ochraně ohromného počtu zemí na celém světě. Clintonová už jednou vystupovala za nespočetné a nekonečné vojenské kampaně na Balkáně, v Iráku a Libyi. 

„Vezmeme-li v úvahu státní dluh v podobě 19 bilionů dolarů, tak si Spojené státy již nemohou dovolit zahraniční politiku, která vyžaduje existenci stovek vojenských základen po celém světě a provádění oněch vojenských tažení. Proto názory Trumpa dávají smysl,“ shrnul autor článku.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…