Ach páni bratia... Slovenskem proběhlo zesměšňující VIDEO z údajné americké TV. Nakonec to všechno bylo úplně jinak

17.07.2017 9:40

Údajná hloupost a naivita běžných Američanů je častým terčem vtipů Evropanů. Čas od času se ale ukáže, že v určitých situacích se neorientují zrovna nejlíp nejen Američané, ale i jiné národy. Naposledy se o tom mohli přesvědčit Slováci.

Ach páni bratia... Slovenskem proběhlo zesměšňující VIDEO z údajné americké TV. Nakonec to všechno bylo úplně jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA.

Američanům se často vyčítá, že mají v porovnání s Evropany prachbídnou úroveň všeobecných znalostí a mnozí jsou rádi, když dokážou prstem na mapě najít Evropu a vyjmenovat aspoň pár států na starém kontinentu. Právě na tento stereotyp vsadila komunikační agentura AMI Communications při tvorbě kampaně pro alkoholický nápoj – borovičku, která je v zemi našich východních sousedů dlouhá léta velmi populární.

Komunikační agentura v rámci kampaně zřídila na Facebooku stránku Medzinárodný deň Borovičky, na kterém zveřejnila asi dvouminutové video z reportáže amerického média News24. Redaktor v krátké reportáži informuje o údajném nárůstu těžby borovicového dřeva z důvodu zvýšené chuti Slováků po jejich oblíbeném nápoji. „V případě, že bude těžba pokračovat tímto tempem, budou muset Slováci dovážet borovice už v roce 2024,“ říká americký novinář.

Anketa

Je v České republice svoboda slova?

5%
95%
hlasovalo: 7349 lidí

Pod zveřejněným videem se rozpoutala bouřlivá diskuse, které se do dnešního dne zúčastnilo asi tisíc lidí. Někteří diskutéři označují Američany za primitivní národ, jiní označují Američany rovnou za blázny. „Rehotal som sa nahlas,to je úroveň, celé USA je len jedna psychiatrická liečebňa. Akurat by ich z nej nemali vypúšťať,“ napsal diskutér Jozef Ludha. Vedle lehkých narážek na nízkou inteligenci občanů Spojených států se však v diskusi vyskytly i značně vulgární urážky.

Diskusi pod videem tak částečně ovládly protiamerické nálady. Video v každém případě označilo jako „To se mi líbí“ přes 4000 lidí a dalších 20 000 jej dál sdílelo. Mnozí z nich však očividně nepochopili, že jde o pouhý žert, kterému oni sami naletěli. Společnost vyrábějící „ohnivý nápoj“, a stejně tak tvůrce kampaně AMI Communications, si mohou mnout ruce. Borovička na sebe dokázala upozornit a hlavní cíl kampaně tak byl naplněn.

„Dokázali jsme, že je snadné dělat zprávy, které vypadají jako skutečné. Doufám, že si z toho lidí vezmou ponaučení a nebudou brát vážně všechno a budou napříště důvěřovat jen ověřeným zdrojům informací. Jak nasvědčuje bouřlivá diskuse na sociálních sítích, podařilo se nám úspěšně dostat na veřejnost informace o procesu výroby borovičky,“ uvedl generální ředitel společnosti Peter Chalmovský na serveru omediach.com. O celé záležitosti zevrubně informoval také server The Slovak Spectator.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…