Advokát Kolja Kubíček označil Kláru Samkovou za veš. A toto napsal o Okamurovi

14.05.2014 8:08

Politické uskupení osob, které si do názvu dalo Úsvit, nevzbuzuje u advokáta Kolji Kubíčka žádné sympatie. Naopak cítí spíše obezřetnou nedůvěru. Ta je dle jeho mínění zesílena i tím, že v čele stojí potomek neevropské kultury. Tomio Okamura si navíc před volbami do Evropského parlamentu nasadil do kožichu veš v podobě advokátky Kláry Samkové. Advokát Kubíček to uvádí ve svém vyjádření, které zaslal ParlamentnímListům.cz.

Advokát Kolja Kubíček označil Kláru Samkovou za veš. A toto napsal o Okamurovi
Foto: Repro ČT
Popisek: Kolja Kubíček

„Jsem toho názoru, že naprosté většině současných politiků jak v České republice, tak i v ostatní Evropě, jde pouze o získání podílu na moci a s tím spojený podíl na slávě a penězích. Doba, kdy cílem politiků a jejich stran bylo prosazení nějakých ideálů či ideologií s cílem zlepšit život společnosti, prozatím pominula,“ tvrdí ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz Kolja Kubíček.

Cesta na východ končí katastrofou, což poznal Napoleon i Hitler

Dále připomíná, že se mu vždy zdál západ slunce romantičtější než jeho východ. Stejně jsou mu bližší a sympatičtější západní země než ty na východ od naší země. „Z evropského pohledu je to i dost pochopitelné. Pokud je na východě staletími zanedbané Rusko a na západě jsou potomci prosperující společnosti římské říše,“ upozorňuje advokát. Dle jeho mínění také cesta k západu zdánlivě prodlužuje život, zatímco cesty k východu končí katastrofou, o čemž se mohl přesvědčit nejen Napoleon, ale i Hitler.

Celý článek Kolji Kubíčka ZDE.

Tahanice mezi Samkovou a Okamurou

„A ani Úsvit pana Okamury není nějakým novým hnutím lidu nebo pro lid, které by vzbuzovalo naději, že pod vedením jeho představitelů by se voličům žilo lépe a radostněji,“ upozorňuje Kubíček. Poté připomíná, že o tom nově přesvědčila tahanice političky advokátky Kláry Samkové s Tomio Okamurou o přední místo na kandidátce hnutí Úsvit pro volby do Evropského parlamentu. „Jde o místo, které v případě úspěchu ve volbách znamená zvolení za poslance Evropského parlamentu a tedy i značný a jistý měsíční finanční příjem. Jméno paní Samkové sice zůstane vytištěno na volebních lístcích, ale tato dáma se už z vůle pana Okamury poslankyní Evropského parlamentu nestane,“ připomíná Kubíček.

Podle Okamury Samková nepomůže, ale uškodí

„Vzhledem k tomu, že pan Okamura dospěl náhle k názoru, že pověst této dámy je poskvrněna podezřením, že jednala nemorálně a podvedla jeden z českých bankovních institutů, nemá právo požívat značných finančních výhod z Evropského parlamentu,“ pokračuje Kubíček. Voliči by na základě její pošpiněné pověsti mohli zaváhat a Okamurou vytvořený Úsvit nevolit. Odvolal ji proto ze své kandidátky se stejně velkou pompou, s jakou ji nejdříve uvedl. „Prostě si najednou uvědomil, že jeho hnutí Samková nejen nepomůže, ale spíše uškodí. Došlo mu to, co většina jeho příznivců a obdivovatelů věděla již v okamžiku, když ji představil jako svého předního koně,“ upozorňuje Kubíček.

Samková byla kůň, co nechtěl vypřáhnout z rozjetého spřežení

Vzápětí dodává, že šlo ale o koně, který se nechce nechat vypřáhnout z rozjetého spřežení a trochu kope. Jeho vozka, jímž je dle advokáta manžel zmíněné kandidátky Pavel Skramlík, z rozjetého vozu nejen zlostně pokřikuje, ale i práská bičem. „Pan Skramlík si to s Okamurou totiž vyřídil přes svůj blog na iDnes.cz. Z jeho rozezleného písemného projevu se tak veřejnost měla dozvědět odhalení, kdo je vlastně Tomio Okamura, jaké jsou jeho plány a proč čtrnáct dnů před volbami do Evropského parlamentu odkrágloval jedničku svého hnutí Úsvit Kláru Samkovou z kandidátky,“ upozorňuje na blog advokát Kubíček.

Skramlík: Okamura touží být prezidentem

Dále se veřejnost ze Skramlíkova blogu dozvěděla, že má Tomio Okamura, chlapec japonsko-korejsko-moravského původu, obrovské ambice, které příliš nekorespondují s jeho vzděláním a reálnými schopnostmi. Není novým člověkem v politice, ale akcelerovaným klonem současné pokleslé tradice české politické kultury a je jen sofistikovanějším případem pragmatického manipulátora, jenž je sám manipulován. Ve zmíněném blogu bylo také uvedeno, že vrcholem snah Tomio Okamury a jeho Úsvitu je stát se prezidentem České republiky. A také, že mu vlastně na hnutí Úsvit vůbec nezáleží. Vytvořil ho pouze jako platformu, z níž se odrazí do nejvyššího patra české politiky. Má devět členů a nemá prakticky žádnou strukturu. Pravdu tedy dle Skramlíka mají ti, kdo označují Okamuru za populistu a politického kariéristu. 

Roli hlásné trouby za Samkovou převzal její manžel

„Říká se, že všechno špatné je k něčemu dobré. Vypadá to tak, že to platí i v tomto případě. Pan Okamura si ve snaze uspět u voleb do Evropského parlamentu nasadil do kožíšku veš, která nejen, že nepomohla uspět, ale nakonec pomohla části veřejnosti seznat podstatu jeho snažení a charakter jeho hnutí,“ upozorňuje advokát Kubíček. „Roli hlásné trouby za dotčenou paní političku převzal její manžel. I když jeho výrazové prostředky i obsah blogu spíše připomíná rukopis starých kriminálníků, když ve vězení vymýšlejí, co jak bylo nebo mohlo být, nelze mu upřít, že obratně deklasoval nejen pana Okamuru, ale i jeho hnutí Úsvit. Ještě obratněji však deklasoval svou vlastní manželku jako političku, neboť dosvědčil, že přesto, že vše o panu Okamurovi a jeho Úsvitu věděla, kandidovala za něj a navíc na prvním místě. Nelze se ani domnívat, že by si to snad neuvědomovala, neboť dle tvrzení jejího manžela má mít inteligenční kvocient 180,“ připomíná ve svém prohlášení Kubíček.

Na závěr upozorňuje, že má Klára Samková  dle jejího manžela mnohem vyšší inteligenci než světové kapacity jako Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig Van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Charles Darwin, Thomas Jefferson, Stephen Hawking, Quentin Tarantino, Dolph Lundgren, Bill Gates, Benjamin Franklin či Albert Einstein. Ti totiž dosáhli maximálně na IQ 165. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fif

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…