Advokát Láska píše o "zločinci Klausovi": Už se připravuji

27.08.2013 8:33

Advokát Václav Láska, známý svými protikorupčními aktivitami a peprnými glosami současné politické scény, se nyní na svém Facebooku rozepsal o politickém návratu Václava Klause, který jej naplňuje zoufalstvím. Je prý neuvěřitelné, jak se za necelý rok dokázal exprezident zbavit břímě své zločinné amnestie. Láska proto poradil svým čtenářům, jak proti Klausovi postupovat.

Advokát Láska píše o "zločinci Klausovi": Už se připravuji
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Advokát a bývalý policejní vyšetřovatel Václav Láska v pořadu ČT Hyde park

Poté, co Václav Klaus vyhlásil svou pochybnou novoroční amnestii, a ještě arogantně všechny poučoval, jak jsou hloupí, že ji nechápou, přál si prý Láska, aby jej média začala ignorovat a odňala mu pozornost, po které tak prahne. Nic z toho se nestalo. Dnes se na prvních stránkách novin vážně debatuje o Klausovi jako o spasiteli pravice. „Všechny jeho zločiny jako amnestie, milosti pro své známé, nerespektování pravomocných rozhodnutí soudu, vše je zapomenuto,“ je zhnusen advokát.

Uznává, že Václav Klaus je výraznou postavou české politiky. Připomíná však, že většina ostatních politiků má své průšvihy na talíři až do konce života. „Ale Václav Klaus je asi vyšší bytost,“ píše Láska. V obsáhlých článcích se prý rozebírá jeho návrat do politiky, místo aby se připomínalo, že tento člověk jen před necelým rokem spáchal jedno z největších bezpráví v našich samostatných dějinách.

Proto Láska doporučuje zúčtovat s exprezidentem jinou cestou. „Václave Klausi, vrať se do politiky. Kandiduj. A Vy voliči využijte jedinečnou šanci potrestat narcise na jeho nejcitlivějším místě,“ radí protikorupční advokát. Třeba volební výsledek na úrovni tří procent by prý pro ješitného Klause byl trestem na úrovni mnohaletého odnětí svobody.  

Závěrem však Láska připouští, že není tak naivní, aby tomuto věřil. „Psychicky se připravuji na to, že VK zasedne v poslanecké sněmovně a já se při čtení novin či sledování televize nevyhnu dalším moudrům tohoto nepotrestaného zločince,“ přiznává.

Láska prý akceptuje, že žije v demokratickém státě, kde vůle voličů může do parlamentu katapultovat třeba i Václava Klause, nebo stranu SPOZ, jejíž úspěch je pro Lásku podobně nepochopitelný. Tuto vůli občanů se prý vždy snaží respektovat. „Jen je to pořád těžší a těžší,“ přiznává závěrem své facebookové glosy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…