Aktivistka Filipová: „Věšet se nebudu.“ Chvilkaři drží palce. Boj s Babišem nabírá nové obrátky

26.09.2020 7:54

Spolek Milion chvilek podpořil na svém facebookovém profilu aktivistku Janu Filipovou, která se postavila premiérovi Andreji Babišovi (ANO) u soudu. Chtěla, aby se omluvil za to, že řekl, že demonstranti, kteří proti němu protestují, jsou zaplacení. U odvolacího soudu neuspěla, přestože prvoinstanční soud rozhodl jinak.

Aktivistka Filipová: „Věšet se nebudu.“ Chvilkaři drží palce. Boj s Babišem nabírá nové obrátky
Foto: Repro Facebook
Popisek: Demonstrantka Jana Filipová před soudní síní, ve které prohrála soudní spor proti Andreji Babišovi

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí
Jana Filipová, která u prvoinstančního soudu nejprve uspěla se žalobou na Andreje Babiše, od odvolacího soudu odešla s nepořízenou. Dle soudkyně nedostatečně prokázala, že jí byla Babišem způsobena újma. To bývalá majitelka koloniálu U Jany však nechce nechat jen tak, chce podat dovolání. „Já se z toho určitě věšet nebudu, ale prostě budeme bojovat dál,“ říká a trvá na tom, že Babiš lhal, že demonstranti nejsou zaplacení a že jí kvůli tomu lidé obtěžovali už předtím, než premiérovi napsala výzvu, ať se omluví.

„Trvám na tom, že demonstranti placení nejsou. Nenechám tady zvítězit lež pana premiéra,“ prohlásila po vynesení rozsudku. I její právní zástupce Aleš Rozehnal se s rozsudkem neztotožňuje. „Není možné, aby politik mohl lhát, urážet a zesměšňovat své názorové oponenty z řad občanů, aniž by takové jednání bylo nějak sankcionováno,“ mínil.

Dle serveru Forum24 soudkyně odvolacího soudu argumentovala, že Filipová satisfakci nepotřebuje, když se jí dostalo mediálního prostoru i prostoru na demonstracích, kde se mohla obhájit. Sama Filipová k tomu dle Fora říká: „To je sice hezké, ale v lidech, kteří věří panu premiérovi, zůstává zakódovaná informace, že demonstranti proti němu jsou placení. Mohu dělat sto mítinků v roce, ale těm lidem nejsem schopná to vyvrátit. Dokud nebude někde napsáno od pana premiéra: ‚Ano, mýlil jsem se, nebo lhal jsem, omlouvám se za tyto výroky,‘ tak lidé budou věřit jeho lži.“

„Jana Filipová prokázala obrovskou odvahu, když se sama postavila Babišovým lžím u soudu. Soudí se vlastně za všechny, kteří v posledních letech chodili protestovat proti trestně stíhanému premiérovi ve střetu zájmů. Zdá se, že tento spor bude Janu Filipovou stát ještě hodně času, energie a financí a to ještě pomíjíme štvavé reakce od anonymů, ale i Janiných blízkých,“ poznamenávají k celé věci nyní aktivisté kampaně Milion chvilek pro demokracii. 

„Jestliže byste chtěli zápas Jany Filipové podpořit, můžete tak učinit prostřednictvím transparentního účtu 000000-4309250073/0800, který nedávno otevřela pro účel jiné občanské aktivity: ‚Vypněme počítač, pojďme si povídat‘, zaměřené na vzájemnou komunikaci mnohdy uměle znesvářených táborů, které ve společnosti vznikají,“ vyzývají aktivisté spolku Milion chvilek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…