Americká demokracie je podvod, slouží jen zbrojařskému komplexu. Hrozí nukleární apokalypsa. A toto napsal někdejší poradce Bílého domu

01.07.2017 20:34

Americký ekonom a někdejší poradce prezidenta Ronalda Reagana P. C. Roberts se ve své analýze zamyslel nad tím, proč Washington už 16 let válčí na Středním východě a v severní Africe. Jak uvádí, stojí jej biliony dolarů a na svůj účet si připisuje další a další vojenské zločiny.

Americká demokracie je podvod, slouží jen zbrojařskému komplexu. Hrozí nukleární apokalypsa. A toto napsal někdejší poradce Bílého domu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Washington de facto svými činy také způsobuje to, že ze svých rozstřílených a rozbombardovaných bojišť vysílá do Evropy miliony válečných uprchlíků. „A při tom všem vyhlašuje, že si nemůže dovolit zřídit pro své občany takový systém sociálního zabezpečení a zdravotní péče, jaké už dnes jsou v téměř každé civilizované zemi,“ dodal. Přitom, jak uvádí, peníze na ně potřebné jdou právě do válek. Občané se však vlády neptají, co se válkami dosáhlo. „Podobné otázky nekladou ani média, ani Kongres, a velké spiknutí ticha se klene nad velkou zemí jako záhada, pro kterou vysvětlení hledáte, ale nenacházíte,“ dodává Roberts. 

Původní text ZDE.

„A tak jako nejpravděpodobnější odpověď na ni je nejspíš ta, že Američané stále ještě považují ony války za vládní odpověď na 11. září z roku 2001. I když to má samozřejmě háček. A to ten, že Afghánistán, Irák, Libye a Jemen nemají s 11. zářím nic společného. Mají ale muslimské obyvatelstvo a Bushovi ml. a presstitutkám se prostě podařilo vložit do amerických hlav mezi 11. září a muslimy rovnítko,“ pozastavil se P. C. Roberts a zmínil také Írán, jenž zatím napaden nebyl. 

Následně se zamyslel nad třemi důvody pro washingtonskou válku v Sýrii. „Prvním jsou zisky vojensko-bezpečnostního komplexu USA. Tento komplex je kombinací mocných soukromých i vládních zájmů, které k ospravedlnění svého ročního rozpočtu, převyšujícího hrubý domácí produkt mnoha zemí dohromady, potřebují hrozbu a nepřítele. A ti, když nejsou, musí se vytvořit. Druhý důvod souvisí s neokonzervativní ideologií USA jako jediného světového hegemona. Důvod třetí souvisí s izraelskou potřebou vodních zdrojů, nalézajících se v jižním Libanonu. Už dvakrát vyslal Izrael svou armádu do této oblasti, aby si ji ke svému státu připojil – a dvakrát byla tato opěvovaná armáda z Libanonu vyhnána milicemi Hizballáhu, podporovaných Sýrii a Iránem,“ zmínil Roberts. 

Závěrem pak zkonstatoval, že americká demokracie je podvod. „Slouží komukoliv s výjimkou Američanů samotných. A jaký důsledek toto počínání americké vlády, sloužící neamerickým zájmům, může přinést? Důsledkem nejpozitivnějším by byla chudoba pro 99 procent Američanů. A důsledkem nejhorším nukleární armageddon,“ uzavřel Roberts se slovy, že Trump Washingtonu nevládne – vládnou mu vojensko-bezpečnostní komplex, izraelská lobby a neokonzervativci. 

Planeta Země a tvorové na ní žijící pak podle něj nepotřebují v tuto chvíli nic víc než západní vůdce, kteří by měli rozum i mravní integritu a chápali by, kde jsou hranice jejich moci; západní svět však takové vůdce nemá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…