Andrej Babiš: Prostě máme fakt našlápnuto na úspěšnou éru

02.01.2017 9:51

V anketě dnešních Lidových novin odpovídali politici na dvě otázky. První zněla „Co očekáváte od roku 2017“ a druhá „Co byste chtěl vy osobně v příštím roce změnit“.

Andrej Babiš: Prostě máme fakt našlápnuto na úspěšnou éru
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Ministryně Michaela Marksová na besedě v Opavě

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) v reakci na první otázku uvedl, že Evropu čeká řada významných voleb – ve Francii, v Německu a v Nizozemsku. „My v tom výčtu také figurujeme. A to dost atypickým sousedstvím voleb parlamentních a prezidentských, jejichž kampaně se v podstatě střetnou. Nedávná kampaň v USA ukázala další posun směrem k používání velmi drsných prostředků. Obávám se, že v Evropě to nebude jiné,“ uvedl.

V reakci na druhou otázku pak řekl, že by si přál, abychom nebyli věčně tak nespokojení a abychom byli méně hrubí. Přál by si také více politiků, kteří jsou schopni svou prací toto povolání v očích veřejnosti rehabilitovat.

Podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) má naše země velice dobře našlápnuto. „Jednak máme u nás doma tradici silného průmyslu a chytrých lidí a zároveň máme za sebou jeden z nejlepších hospodářských roků naší země. Máme nejlepší rozpočet, který je přebytkový, poprvé od roku 1994, ke konci roku snížíme zadlužení naší země oproti nástupu této vlády minimálně o 40 miliard korun, jsme sedmá nejméně zadlužená země v rámci EU a zadlužení budeme dále snižovat. Prostě máme fakt našlápnuto na úspěšnou éru a doufám, že v příštím roce všech těchto faktorů využijeme,“ uvedl.

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) věří, že rok 2017 přinese ČSSD skvělý výsledek v parlamentních volbách.

Sama chce pokračovat v jednání s těmi zaměstnavateli, kteří u nás platí lidem velmi málo. „A to jak v České republice, tak v rámci diskusí s ostatními evropskými ministry, aby si všichni konečně uvědomili, že obrovské rozdíly v odměňování za stejnou práci pro stejnou firmu v různých zemích nejsou zdůvodnitelné,“ uvedla Marksová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…