Andrej Babiš občanovi: Pošlete mi na sebe mobil, já vám to se Sobotkou vysvětlím osobně. Zatajuje se, že...

13.06.2017 12:30

Z PROFILŮ Za vládní krizí může být i pokračující spor státu z Diag Human. Právě kvůli této kauze povolil lucemburský soud zablokování českého majetku v tamních bankách. Jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz se obrátil na Andreje Babiše a zeptal se ho, proč se k tomu nevyjadřuje předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD). A šéf hnutí ANO odpověděl...

Andrej Babiš občanovi: Pošlete mi na sebe mobil, já vám to se Sobotkou vysvětlím osobně. Zatajuje se, že...
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Lucemburský soud zablokoval český majetek v tamních bankách. Kvůli kauze Diag Human. Čtenář vystupující pod zkratkou P. V. se Babiše ptal, pročpak o tom premiér Sobotka nemluví? A proč se o tom nedoslechl z médií?   

„Pane Babiši, NEMÁ SE K TOMUTO VYJÁDŘIT PREMIÉR SOBOTKA? Který stále mlčí! PROČ? Proč o tom nebyla informace ve veřejnoprávní čt24 a neslyšel jsem ani na ČR-PLUS. Vy budete v tomto interpelovat premiéra Sobotku, nebo uskutečníte nějaké kroky k vysvětlení???“ zeptal se čtenář.

Babiš odepsal, že některá média o kauze přece jen informovala.

„Dobrý den, některá média o kauze informovala, ale nedivím se, že ta největší k nim nepatří… Třeba hezky popsáno je to tady: http://hlidacipes.org/jan-urban-klic-k-pochopeni-vladni-krize-miliardy-pro-diag-human/S tím Sobotkou bych vám to nejradši vysvětlil osobně. Jestli máte zájem, pošlete mi na sebe mobil a já Vám zavolám. AB,“ napsal čtenáři Andrej Babiš.

Další otázky a odpovědi naleznete ZDE.

Kvůli kauze s Diag Human se na Andreje Babiše obrátili i manželé Moravcovi, kteří Babiše označili za schopnou štiku v rybníce české politiky, které se ostatní politici sedící ve Sněmovně bojí, a tak dělají všechno možné, aby Babiše dostali ze Sněmovny. Tak to alespoň vidí Moravcovi.

„A co ten Luxemburg? To Sobotka tají celému národu – obstavené účty ČR. Kdo to zase asi podělal, že nás to bude stát tolik peněz? Nebo to vyšumí zase do ztracena? Držíme vám palce a ANO – máte náš hlas. Moravcovi,“ napsali čtenáři Babišovi.

Šéf hnutí ANO slíbil, že se nenechá otrávit politikou. Je však podle něj na voličích, aby rozhodli o tom, kdo bude ve Sněmovně sedět i v příštím volebním období.

„Nemůžete počítat s tím, že by si to kluci a holky, co tam sedí 20 a víc let, vzali k srdci. Musí zaúřadovat voliči. To s tím Lucemburskem hezky popisují třeba tady: http://hlidacipes.org/jan-urban-klic-k-pochopeni-vladni-krize-miliardy-pro-diag-human/. Je to bohužel jen jedna ze spousty kauz, které má pan premiér za sebou. Jestli v nich bude on a jeho strana pokračovat, rozhodnou voliči na podzim,“ napsal bývalý ministr financí.

Pár slov přidal také na adresu svého kolegy a nástupce na Ministerstvu financí Ivana Pilného. Jedna ze čtenářek panu Babišovi napsala, že se Ivan Pilný chová asociálně, pokud předpokládá, že lidé budou ještě v sedmdesáti letech pracovat. Právě kvůli takovým výrokům prý čtenářka zvažuje, že nebude hnutí ANO volit.   

„Dobrý den, co se týče pana Pilného, je to jeho soukromý názor, se kterým já nesouhlasím. Navíc, jak sám říkal, jeho slova byla vytržená z kontextu. Pro mě osobně je zvyšování důchodů jedna z priorit a jako ministr financí jsem dokázal našetřit dostatek peněz, abychom mohli důchody zvyšovat: tenhle rok to bylo v průměru o 308 korun měsíčně, než jsem odešel z Ministerstva financí, tak jsem připravil rozpočet, který počítá s valorizací o 501 korun měsíčně,“ odvětil Babiš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…