Andrej Babiš znovu vyplísnil Klause. A zaměřil se i na Kalouska s Drábkem

06.01.2014 11:01

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve svém internetovém "deníku nepolitika" na blogu iDnes.cz rozvádí svůj výrok na adresu bývalého prezidenta Václava Klause, kterého podnikatel a poslanec označil za největší polistopadové zlo. Tvrdými slovy ovšem častuje i další politické představitele.

Andrej Babiš znovu vyplísnil Klause. A zaměřil se i na Kalouska s Drábkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Předseda hnutí ANO a majitel holdingu Agrofert Andrej Babiš se na blogu rozepsal na téma, za co by si dosavadní politici mohli připsat zásluhy. V této souvislosti opět připomněl svá nelichotivá slova týkající se bývalé hlavy státu Václava Klause, když byl osloven novináři, aby reagoval na Klausův novoroční rozhovor.

"Na dotazy novinářů, co na tato slova říkám, jsem musel popravdě odpovědět, že největší polistopadové zlo by mělo poprosit český národ o odpuštění za to, co tu za 24 let vykonalo. Určitě jsme na tom jako společnost lépe než před 24 lety, ale rozhodně to nemohou říct všichni. A rozhodně na tom nejsme líp díky Václavu Klausovi, ale díky tradičním schopnostem Čechů, které ovšem začínají upadat, nebo se i se šikovnými lidmi stěhují za lepším do přijatelnějších podmínek," připomíná Babiš svůj výrok.

Mohli jsme být podle Babiše mnohem dál, kdyby v politice nepůsobili lidé, kteří do ní jdou jen kvůli vlastnímu prospěchu nebo egu. U Václava Klause prý platí oba důvody. "Politiku rozhodně nedělal a nedělá pro lidi. Možná slovy bývalého prezidenta 'strašně zjednodušuji', ale obávám se, že je pro všechny lepší, když Václav Klaus už pouze mudruje ve vile svého mecenáše o smyslu a nesmyslu Evropské unie a nemá na naše životy reálný vliv," píše poslanec na svém blogu.

Babiš se rozjel. Kritika míří do všech stran

A kritikou nešetří ani co se týče dalších politických představitelů. Tvrdá slova schytal i exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), který podle Babiše využil zprávy o tom, že rozpočet dopadl se schodkem nižším, než se čekalo, k tomu, aby si na tom připsal své zásluhy.

K tomu "A" prý ovšem zapomněl říci i "B". "Schodek rozpočtu nesnížil ani Kalousek, ani Nečas, dokonce ani pan Rusnok s panem Fischerem. Snížily jej příjmy z EU, které v České republice meziročně vzrostly o 28,8 miliardy, ale to se zase nesmí říkat před Václavem Klausem, který chce z unie vystoupit," míří Babiš do všech řad, exministra sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09) nevyjímaje.

"Chlubení se pana Kalouska, který ve skutečnosti státní výdaje o 20 miliard navýšil, bohužel pro TOP 09 přehlušil opětovný chaos ve vyplácení sociálních dávek. Do očí bijící nekompetence pana Drábka (kromě jiného i propagátora zrušených sKaret) a jeho náměstka Šišky (kvůli další zakázce na MPSV momentálně obviněného policií) každopádně znepříjemnila konec roku a začátek toho nynějšího stovkám úředníků a tisícům lidí v nouzi, kteří na dávky čekají," píše šéf hnutí ANO.

Pozor na infrastrukturu

Ve svém textu také zmiňuje jednu z priorit hnutí ANO, kterou je resort dopravy. "Pokud nezačneme s dopravou konečně něco dělat, můžeme se stát outsiderem nejen co se týče dopravy, ale i podnikání, průmyslu a obchodu. Investoři totiž u nás mají problémy právě kvůli nekvalitní infrastruktuře," varuje poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…