Arabské klany řádí v Německu. Už se o nich píšou i knihy

18.09.2018 10:00

Německá média se začínají čím dál tím častěji věnovat ožehavému tématu rozvětvených arabských klanů, které ovládají podsvětí ve velkých městech. Německý politolog libanonského původu Dr. Ralph Ghadban o nich dokonce napsal knihu, která vyjde příští měsíc.

Arabské klany řádí v Německu. Už se o nich píšou i knihy
Foto: Vít Hassan
Popisek: Lidé, demonstrující proti imigraci

Na začátku 80. let Německo přijalo v důsledku války v Libanonu poměrně velký počet uprchlíků, kteří utíkali před válečnými útrapami. Po téměř čtyřiceti letech zde však někteří Libanonci vytvořili rozvětvené rodinné klany, které se podílejí značnou měrou na kriminalitě ve větších městech, jako jsou Berlín, Essen nebo Brémy. Vedle prodeje drog, pašování ilegálních uprchlíků, krádeží a loupeží se příslušníci těchto klanů, čítajících až stovky lidí, dostávají často do konfliktu s policií, kterou nerespektují a otevřeně jí pohrdají.

V posledních týdnech se policie tímto vážným problémem začíná více zabývat a v uplynulém měsíci tam došlo k zátahu na rozvětvený arabský klan z Berlína. Jak však v souvislosti s knihou Dr. Ralpha Ghadbana zmiňuje magazín Focus, nejúspěšnější jsou v potírání zločinů většinou libanonských klanů v Dolním Sasku. Hlavním důvodem je fakt, že zdejší policie se přestala řídit politikou korektnosti a ideologií multikulturalismu.

Celý text v němčině je ZDE.

„V Dolním Sasku přistupuje policie k problematice arabských klanů bez ideologie, zato s notnou dávkou pragmatismu. Původně zdejší policie rovněž nechtěla stigmatizovat menšiny a odmítala shromažďování etnických údajů. Pak si ale policisté povšimli, že někteří členové arabských klanů se dopouštějí zločinů pravidelně a podle stále se opakujících arabských jmen policie brzy došla k závěru, že za podstatnou části trestných činů stojí opravdu arabské rodinné klany,“ uvádí v knize Dr. Ghadban.

Autor knihy „Arabische Clans“ žije v Německu od roku 1972 a jako sociální pracovník byl v minulosti s mnoha členy arabských klanů v kontaktu. Poznatky zmíněné v knize tedy pocházejí z jeho osobních zkušeností. V současném Německu se podílí na trestné činnosti asi sto rozvětvených arabských klanů a v posledních měsících se nejenom v Dolním Sasku, ale i jinde snaží policie odpoutat od politické korektnosti a řešit problémy.

Dr. Ghadban konstatuje, že k potírání činnosti arabských klanů je nutná spolupráce všech zainteresovaných orgánů. Nejenom v rámci Německa, ale napříč celou Evropou. Jak autor knihy zmiňuje, problém rozvětvených arabských klanů řeší například také ve Švédsku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…