Ať Sněmovna jedná online, navrhují Piráti. Stanjura chce pracovní skupinu, zda to vůbec jde

20.10.2020 16:48

Jak by se mohlo podle Pirátů rozhodovat o zákonech v době nouzového stavu? Tak, že by zákonodárci nemuseli chodit do Sněmovny a rozhodovali by o nich on-line. Podle místopředsedkyně Pirátů Olgy Richterové se takto europarlament schází již od jara. Píše o tom server iDNES.cz.

Ať Sněmovna jedná online, navrhují Piráti. Stanjura chce pracovní skupinu, zda to vůbec jde
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

S návrhem Pirátů předběžně souhlasí i hnutí ANO Andreje Babiše a ODS s předsedou Petrem Fialou. Podle Richterové by se opatřením mohlo předejít tomu, aby poslanci museli do karantény, jak se tomu u některých stran děje. Narážela tím na sociální demokracii, kdy mnozí členové jsou v karanténě kvůli tomu, že nákaza koronavirem byla potvrzena u ministra zemědělství Miroslava Tomana. 

On-line už také funguje při jednání výborů. „Když bude vůle, tak tuto změnu jednacího řádu můžeme prosadit velmi rychle,“ uvedla Richterová. Její návrh podpořil Jaroslav Faltýnek (ANO), který uvedl, ať jej Piráti přinesou, že jeho hnutí je ochotné se o tom bavit. Předseda Sněmovny Radek Vondráček je od dnešního dne také v karanténě kvůli kontaktu s pozitivním člověkem.

„Jsme pro vznik pracovní skupiny, která prověří, zda je technicky možné uskutečnit jednání a hlasování na dálku,“ uvedl pro iDNES.cz také předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…