Až 15 milionů nezaměstnaných Afričanů. Rakouské vojenské zpravodajství varuje před novou masivní migrační vlnou

09.01.2017 17:36

„Migrační krize zdaleka neskončila,“ varuje rakouské vojenské zpravodajství. Domnívá se, že v příštích letech přijdou vlny ekonomických migrantů ze západní Afriky. Informoval o tom server MoneyMAG.cz na základě německého listu Bild.

Až 15 milionů nezaměstnaných Afričanů. Rakouské vojenské zpravodajství varuje před novou masivní migrační vlnou
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

V letech 2013 až 2016 přicestovalo do Evropy podle vojenských zpravodajců asi půl milionu migrantů z různých částí Afriky. Drtivá většina z nich prý uniká především z ekonomickch důvodů. A právě tento trend bude podle všeho pokračovat a růst i v dalších letech. 

Velkou část prý tvoří lidé z válkou sužované Eritrey, dorazilo jich prý asi 100 tisíc. „Na druhou stranu z Nigérie, která je často považována za jednu z bezpečnějších zemí v západní Africe a která má největší populaci na kontinentu, přišlo 80 tisíc migrantů,“ konstatuje server.

Masivní nárůst ekonomických migrantů v příštích několika letech má pak být zapříčiněn především prudkým nárůstem nezaměstnanosti v afrických zemích. „Tento nadbytek pracovníků, kteří nebudou schopni najít práci v Africe, by se mohl vyšplhat až k číslu 15 milionů lidí do roku 2020 – v porovnání s tím je něco málo přes jeden milion přistěhovalců, kteří přijeli v průběhu migrační krize, velmi malé číslo,“ dodává dále. 

Řešením by tak mohly být větší investice směrem z Evropy do Afriky. Je totiž důležité, aby došlo k pozvednutí ekonomik zemí tak, aby byly schopny zaměstnat více lidí. Jinak prý do Evropy zamíří především Nigerijci, Súdánci a Etiopijci. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…