Babiš Celní správu víceméně rozložil. A totálně nekompetentní Šlachta ji dorazí, tuší Miroslav Kalousek

24.08.2016 22:05

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se zhurta opřel do civilisty Roberta Šlachty. V rozhovoru pro server Echo24.cz vyložil několik faktů, z nichž lze dovodit, že k celníkům Šlachta rozhodně nepatří. Ještě razantnější byl Kalousek vůči osobě Andreje Babiše. Ten prý zdecimoval Celní správu i celé ministerstvo financí.

Babiš Celní správu víceméně rozložil. A totálně nekompetentní Šlachta ji dorazí, tuší Miroslav Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„Pan Babiš svým zcela nekompetentním řízením zdecimoval Celní správu, což už dnes je vidět. Zdecimoval i ministerstvo, což už bude vidět velmi brzy,“ varoval v rozhovoru Kalousek.

Za absolutně nesmyslný označil Babišův nápad rozšířit pravomoci Celní správy, která by napříště mohla vyšetřovat daňové trestné činy. Celní správa působí v roli správce spotřební daně a Kalousek varuje před propojením role výběrčího daní s rolí orgánů činných v trestním řízení. Bylo by to prý nesystémové a nebezpečné. O moc lepší by prý bylo, kdyby policie měla víc skutečných odborníků na řešení případů finanční kriminality.

Rozhovor naleznete zde.

Pokud jde o Šlachtu, ten podle Kalouska neměl dostatečnou kvalifikaci ani na to, aby řídil Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, a nemá kvalifikaci ani na to, aby dělal náměstka v Celní správě.

„Pokud bychom se drželi příslušných kvalifikačních kritérií, tak nedalo. Ten člověk proto nemá sebemenší kvalifikaci. Upřímně řečeno, neměl ji ani pro to, aby řídil ÚOOZ. On nemá ani Policejní akademii. Člověk, který nemá policejní školu, celní zkoušku, který není příslušně jazykově vybaven, těžko může dělat celní problematiku,“ konstatoval Kalousek. Neumí si představit, co by vlastně u celníků mohl Šlachta opravdu dělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…