Babiš a 31 procent? Podvod nebo chyba, má jasno Šafr

20.08.2021 10:21 | Glosa

Šéfredaktor serveru Forum24.cz hledí na poslední průzkum agentury STEM se znechucením. Působí to na nás, jako bychom dostali rákoskou. Těch 31 procent pro hnutí ANO je s nejvyšší mírou pravděpodobnosti podvod nebo chyba.

Babiš a 31 procent? Podvod nebo chyba, má jasno Šafr
Foto: Repro Youtube
Popisek: Šéfredaktor Fora24, Pavel Šafr

Srpnový průzkum agentury STEM pro CNN Prima News věští hnutí ANO volební výsledek na úrovni 31 procent, druhá kolice Spolu, to jest koalice ODS, lidovců a TOP 09, by získala 21 procent a koalice Pirátů a Starostů by získala necelých 19 procent.

Šéfredaktor serveru Forum24.cz k tomu poznamenal, že 31 procent hnutí ANO je absurdních a skutečné výsledky se počítají až ve volbách, které budou 8. a 9. října.

„Působí to na nás, jako bychom dostali rákoskou. To by přitom také mohl být cíl zřetelné marketingové akce. Těch 31 procent pro hnutí ANO je s nejvyšší mírou pravděpodobnosti podvod nebo chyba. A jestli je to podvod, pak je jeho cílem demoralizace voličů demokratických stran. V každém případě tomu musíme čelit s chladnou hlavou,“ okomentoval průzkum Šafr.

Prohlásil, že v zemi, kde ve spojitosti s nemocí covid-19 zemřelo přes 30 tisíc lidí, a to i díky chybám koaliční vlády Andreje Babiše (ANO), není možné, že to třetina národa nevidí a je připravena po 8 letech vlády Andreje Babiše znovu volit právě tohoto Babiše.

Komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk na sociální síti Twitter připomněl, že agentura STEM se nejednou netrefila do výsledky voleb. Kupříkladu v roce 2010 STEM přisuzoval sociálním demokratům 27 procent hlasů a TOP 09 jen 9 procent. V letních volbách pak ČSSD získala 22 procent a TOP 09 16 procent.

Honzejk k průzkumu STEM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

18:37 Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

Iniciativa poslance Ondřeje Koláře a celé TOP 09, která má podpořit vracení Ukrajinců v odvodním věk…