Babiš chce prodávat a lidé tím utrpí, píše server

06.09.2015 7:02

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) opakovaně prohlašuje, že stát efektivně nevyužívá svůj majetek a že to změní. Jeho resort proto už začal analyzovat, jaké budovy v majetku státu by mohl prodat a krátkodobě tím vylepšit hospodaření státu. Podle odborníků je to ale krátkozraké uvažování, na které doplatí i občané, protože jim to zkomplikuje cesty za úředníky.

Babiš chce prodávat a lidé tím utrpí, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Klášterní komplex za necelých osm set milionů korun či historické budovy pražských soudů. To jsou jen některé objekty, které chce stát prodat, neboť nevyhovují jeho potřebám. Co se bude projednávat řeší Babišův náměstek Ondřej Závodský ve spolupráci s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových. Informuje o tom server Týden.cz.  

Podle odborníků to ale není tak úplně dobrý nápad. Z krátkodobého hlediska totiž stát možná vydělá, jenže cena historických budov v čase neklesá, spíše naopak, takže v dlouhodobě perspektivě tím stát utrpí. Varuje před tím např. viceprezident Asociace realitních kanceláří Miroslav Duda.

"Pokud k rozprodeji nakonec skutečně dojde, doplatí na něj i běžní občané. Úředníky sice budou mít na jednom místě, ale museli by za nimi jezdit déle. Úřady by se měly sestěhovat do moderních obřích budov, jenže ty budou často na okraji měst. Třeba ministerstvo spravedlnosti uvažuje o "supersoudu" na Zbraslavi. A resort financí zvažuje megaúřad v Letňanech nebo v Kongresovém centru Praha," píše server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…