Babiš nesmí ovládnout televizi. V parlamentu prý vzniká koalice všech proti ANO

28.03.2015 10:33

Vládní i opoziční parlamentní strany se spojily ve snaze zabránit hnutí ANO ministra financí Andreje Babiše, aby ovládl veřejnoprávní Českou televizi. Píší o tom dnešní Lidové noviny, které právě Babiš vlastní. List tento plán dává do souvislosti s projevem premiéra Bohuslava Sobotky, který na nedávném sjezdu sociální demokracie prohlašoval, že je nutné hájit nezávislost veřejnoprávních médií.

Babiš nesmí ovládnout televizi. V parlamentu prý vzniká koalice všech proti ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti úrovni zpravodajství České televize

Sněmovnu totiž na nadcházející schůzi čeká hned dvojí volba mediálních rad. V Radě ČT končí pět lidí, jejichž nástupce by měli poslanci zvolit, a ve "velké“ Radě pro rozhlasové a televizní vysílání se má vyměnit hned osm členů.

V předchozích letech provázely volby obou rad dohody jednotlivých sněmovních poslaneckých klubů. Tentokrát by to ale mělo být bez poslanců ANO. Listu se totiž podařilo zjistit, že o volbě obou rad se dohodly jak vládní, tak opoziční strany. Ovšem s výjimkou Babišova hnutí. "Bylo by to pro mě překvapení, trváme na proporcionálním zastoupení a počítáme s koaličním jednáním o podpoře kandidátů,“ řekl ke zjištění deníku poslanec ANO Martin Komárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…