Babiš prý odmítá jít s Kalouskem do televize. Bojí se, píše na síti topkař

17.05.2014 19:34

Slovní přestřelky mezi ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) a jeho předchůdcem v úřadě Miroslavem Kalouskem (TOP 09). Zatímco Babiš vyčítá Kalouskovi, že katastrofálně bděl nad státní kasou, Kalousek Babišovi vyčítá jak minulost údajného spolupracovníka StB, tak jeho současné působení v úřadě. Na sociální síti Facebook pak místopředseda TOP 09 oznámil, že se ho Babiš bojí a odmítá střet před televizními kamerami.

Babiš prý odmítá jít s Kalouskem do televize. Bojí se, píše na síti topkař
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miroslav Kalousek na besedě v Opavě

„V České televizi a v TV Prima si Andrej Babiš vymínil, že nebudu chodit do debat proti němu. Že se toho bojí, chápu. Proč na to obě televize přistoupily, bohužel chápu také,“ napsal exministr financí na adresu svého nástupce, stejně tak jako na adresu obou zmíněných médií.

Pod zveřejněným statusem se opět rozproudila delší debata. Jeden z diskutujících např. tvrdí, že si je Babiš vědom svých nedostatků v pozici ministra, pročež do debat proti Kalouskovi vysílá raději jiné diskutéry. Jiný pisatel míní, že „Bureš by měl jít do cirkusu prodávat koblihy“. Nechybí však také myšlenka, že má Babiš obavu, aby od Kalouska nechytil „virózu“.

Babiš a Kalousek patří mezi nejviditelnější politiky dneška, možná by je bylo možné označit i za vůbec nejviditelnější muže ve sněmovně, na které je vidět právě proto, že se v jednom kuse napadají. Osočují se z vyslovování nepravd či z hříchů minulosti. To ale na veřejnosti dělá řada politiků, ale když zhasnou světla ramp, sejdou se na pivu. Dokázali by Babiš s Kalouskem totéž?

Co přesně napsal Miroslav Kalousek na Facebook:

„V České televizi a v TV Prima si Andrej Babiš vymínil, že nebudu chodit do debat proti němu. Že se toho bojí, chápu. Proč na to obě televize přistoupily, bohužel chápu také."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…