Babiš popřál Filipovi. Věří, že rychle vznikne vláda s důvěrou

21.04.2018 18:46

Premiér v demisi a předseda hnutí ANO Andrej Babiš pogratuloval Vojtěchu Filipovi k obhájení funkce předsedy KSČM na dnešním mimořádném volebním sjezdu strany. Babiš věří, že nadcházející rozhovory se sociálními demokraty a komunisty co nejdříve povedou ke vzniku vlády s důvěrou Poslanecké sněmovny. Zprávu přinesla ČTK.

Babiš popřál Filipovi. Věří, že rychle vznikne vláda s důvěrou
Foto: Twitter: Bára Peterová
Popisek: Premiér Babiš tančí se svými ministryněmi

Opoziční politici se obávají rostoucího vlivu komunistů, k němuž podle nich aktivně přispěli Babiš i prezident Miloš Zeman, a to bez ohledu na to, kdo KSČM v dalších letech povede. Příští týden by měly začít třístranné rozhovory o společném kabinetu ANO a ČSSD, který by komunisté tolerovali.

„Gratuluji Vojtěchu Filipovi ke znovuzvolení předsedou KSČM. Těším se na společné jednání s KSČM a ČSSD, snad to rychle dopadne, ať je konečně nová vláda s důvěrou,“ uvedl Babiš na twitteru.

Krátce po zvolení poblahopřál na sociálních sítích staronovému lídrovi komunistů také předseda ČSSD Jan Hamáček. „Věřím, že pod jeho vedením bude KSČM důsledně prosazovat levicový program a hájit sociální stát,“ uvedl.

Předseda druhé nejsilnější strany ODS Petr Fiala si myslí, že je jedno, kdo je v čele komunistické strany. „Problém jsou vůbec komunisté a to, že je Miloš Zeman a Andrej Babiš zvou poprvé od listopadu 1989 k vládě,“ napsal Fiala ČTK. Komunisté s Filipem v čele podle šéfa hnutí STAN Petra Gazdíka zůstávají „rudými oportunisty a lokaji Východu“. „Neposunují se sice ke stalinismu, ale pořád jsou to uctívači zločinné ideologie,"“dodal Gazdík.

Třiašedesátiletý Filip stojí v čele komunistů od října 2005, v roce 2016 na volebním sjezdu v Praze získal čtyřletý mandát, po výrazném propadu KSČM ve sněmovních volbách dal ale loni na podzim funkci k dispozici. V dnešní volbě porazil ve druhém kole dosavadního místopředsedu Josefa Skálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…