Babiš s Kurzem jednali o brexitu a vzájemných vztazích

25.11.2018 7:06

O vystoupení Británie z Evropské unie, rakouském předsednictví osmadvacítce a také o bilaterálních vztazích jednali včera večer ve Vídni rakouský kancléř Sebastian Kurz a předseda české vlády Andrej Babiš. Kurz to napsal na twitteru.

Babiš s Kurzem jednali o brexitu a vzájemných vztazích
Foto: screen TN.cz
Popisek: Andrej Babiš v rozhovoru TV Nova

Babiš, jehož vláda v pátek přestála v parlamentu hlasování o nedůvěře, do rakouské metropole dorazil u příležitosti nedávného 100. výročí založení Československa, které dnes ve Vídni připomněl koncert České filharmonie.

Schůzky Babiše s Kurzem se podle rakouského kancléře zúčastnil také místní ministr financí Hartwig Löger a šéf parlamentu Wolfgang Sobotka. Že budou jednat o brexitu, se dopředu očekávalo především vzhledem k tomu, že v neděli se v Bruselu sejde mimořádný summit Evropské unie, na němž premiéři a prezidenti zbývajících 27 států vyjádří svou politickou podporu textu rozsáhlé dohody o vystoupení Británie z EU a odsouhlasí také související politickou deklaraci.

Nad summitem přitom visel ještě do dnešního odpoledne otazník. Zbývalo totiž vyřešit na poslední chvíli vznesený problém, který s textem měla kvůli britskému Gibraltaru španělská vláda. Nakonec se to podařilo.

Bližší podrobnosti o jednání Kurze a Babiše nejsou známé, tiskovou konferenci po něm totiž politici neměli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…