Babiš si půjčil ve štábu bílou košili a šel na tiskovku. Prachaře se zastal a vynadal ČTK

18.10.2014 16:42

Andrej Babiš ještě před senátními volbami doufal v zisk deseti senátorských postů. Konečné výsledky ukázaly, že hnutí bude mít jen čtyři členy horní komory, což nestačí ani na vznik senátorského klubu. Předseda strany přesto tvrdí, že ANO uspělo. Vymezil se také proti ČTK. Došlo i na ministra dopravy Antonína Prachaře.

Babiš si půjčil ve štábu bílou košili a šel na tiskovku. Prachaře se zastal a vynadal ČTK
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš s krabicí koblih

„Myslím, že se nám podaří utvořit klub, protože je všeobecně známo, že nás v minulosti podpořila senátorka Dernerová, která je bojovnicí proti korupci,“ uvedl Babiš na tiskové konferenci, na které podle svých slov původně vystoupit nechtěl a přiznal, že si musel od kolegy ve štábu vypůjčit i bílou košili, protože přišel ve svetru.

Jeho kandidáti prý často čelili zavedeným a známějším senátorům. A navzdory tomu někteří skutečně uspěli. A senátorka Alena Dernerová prý dorazí na plánovanou Babišovu oslavu 60. narozenin. „Tam to dáme do pořádku,“ uvedl Babiš.

Prachař, Prachař a zase Prachař

K tématu se vyjádřil i šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek, který se pozastavil nad tím, že volební účast nedosáhla ani sedmnácti procent. Nově zvolení senátoři snad podle Faltýnka přispějí k tomu, že se zlepší pohled občanů na horní parlamentní komoru.

Babiš se následně zastal ministra dopravy Antonína Prachaře (ANO), který v senátních volbách prohrál. Předseda strany prý ale nenaznačoval, že by se chtěl ministra zbavit, je si totiž vědom toho, že řídí velmi složitý resort: „Určitě pan Prachař zůstane ve vládě.“ Vymezil se přitom proti ČTK, kterou údajně žádal, aby jeho vyjádření na Prachařovu adresu zveřejnila až po volbách. ČTK se ale zachovala jinak a Babiš to vidí jako neférové.

Ministr Prachař teď musí vyřešit situaci v ŘSD, ačkoliv Babiš útoky vůči svému ministrovi považuje za absurdní, neboť musí napravovat chyby minulosti, které jdou za politiky ODS nebo za Vítem Bártou z Věcí veřejných. „Pokud dneska opozice svolává zvláštní schůzi k situaci v dopravě, tak by se měla podívat, v jakém stavbu resort sama zanechala,“ zdůraznil šéf ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…