Babiš slibuje, Hitler to dělal také. A lidé si neuvědomují... Senátor s modrou krví varuje. A děsí se snah Ruska

06.02.2019 16:57

Ty občany, kteří si myslí, že Babiš a jeho vládnutí nepředstavuje pro českou demokracii problém, senátor Tomáš Czernin (TOP 09) varoval, že i diktátor Adolf Hitler byl kdysi zvolen ve svobodných volbách. Ani tehdejší Němci nevěřili, že Hitler může provést něco zlého. Člen horní parlamentní komory se vyjádřil i k mezinárodní situaci a varoval veřejnost před jedním velkým nebezpečím spojeným s Ruskem.

Babiš slibuje, Hitler to dělal také. A lidé si neuvědomují... Senátor s modrou krví varuje. A děsí se snah Ruska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Czernin

Tomáš Czernin v rozhovoru pro server cti-doma.cz prozradil, že kdysi uvažoval nad tím, že bude trvale žít v Rakousku. Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg mu však za tento nápad pořádně „vycinkal“ a on uznal, že na jeho argumentech něco je. Nakonec tedy zůstal v Česku, i když někdejší komunistické vládě nemůže zapomenout především to, jak zle se chovali k jeho rodině.

Anketa

Babiš a Schillerová navrhli propustit 10% všech úředníků. Je to dobrý nápad?

97%
3%
hlasovalo: 9545 lidí

Ani dnes to prý není ideální. Andrej Babiš (ANO) prý rozhodně není ideální. Ale Czernin věří, že se politického vesla jednoho dne chopí někdo rozumný.

„Jsou tady politici toužící po moci a ti si zvykli nahánět veřejnosti strach, aby jim pak slibovali ochranu před těmito obavami. Začaly se vytvářet vlny strachu, pak přijde spasitel a vše „vyřeší“. Jasně že se v devadesátých letech udělaly nějaké chyby. Lidé najednou získali obrovské majetky, začala bujet závist. Je zvláštní, že je dnes dokázal omámit člověk, který si v těch devadesátkách nahrabal nejvíc. Obávám se, že lidé stále nejsou poučeni. Hospodářský cyklus se ale střídá, přijde krize a věřím, že i veřejnost si bude přát někoho rozumného, kdo je nesnázemi provede. Nebude jim dávat jízdenky ani obědy zadarmo, slibovat nemožné, a přitom dobře vědět, že na to nemá,“ prohlásil senátor.

„V první řadě je třeba říct, že si lidé neuvědomují, že pomalými krůčky přicházejí o svobodu. My přece chceme svobodného člověka, který si spravedlivě vydělá peníze, bude s nimi nakládat, jak uzná za vhodné. V Česku se však vytváří systém, který říká, že necháme vysoké daně, případně je ještě zvýšíme, abychom někomu vzali a jiným dali. Aby lidé nemuseli přemýšlet a ani nezaznamenají, že demokracie jim utíká mezi prsty. Bohužel tady se tomu pořád nevěří a já mám strach, aby tato nedůvěra nevedla k dramatickým koncům,“ varoval politik.

Adolf Hitler také sliboval lidem, že se o ně postará, a výsledek je znám. Podobně Andrej Babiš dnes slibuje lidem, že se o ně postará. Mnozí mu to věří. Ale nevěří mu to všichni. I v nacistickém Německu žili Němci, kteří Hitlera nevolili, a dokonce se mu i aktivně stavěli na odpor. A mnohdy za to zaplatili cenu.   

Senátor také důrazně varoval před zahraniční politikou, kterou dnes provádí Ruská federace. „Je to strašně nebezpečné. Rusové vždycky usilovali o co největší vliv. Já si myslím, že se Putin a mnoho dalších Rusů nemůžou smířit s tím, že ztratili ze sféry vlivu postkomunistické země. Takže jsme ještě pořád ve středobodu jejich zájmů. Nakonec je tu i jejich touha narušit Evropskou unii, i proto mají o Českou republiku zájem eminentní. Já bych velmi nerad, abychom museli prodělat takovou zkušenost jako Ukrajina,“ upozornil politik.

Czernin na Ukrajině byl a oslovilo ho odhodlání Ukrajinců změnit svou zemi k lepšímu. Obdivoval i odhodlání tamních lidí posunout svou vlast hodnotově k Západu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…