Babiš vítá verdikt ČSSD o vládě, Zemanovi dá seznam ministrů

15.06.2018 17:38

Designovaný premiér Andrej Babiš (ANO) uvítal výsledek referenda v ČSSD, v němž se členové rozhodli pro vstup do menšinové vlády s hnutím ANO. Babiš dnes novinářům řekl, že se v sobotu setká s předsedou ČSSD Janem Hamáčkem a v neděli předá prezidentovi Miloši Zemanovi na zámku v Lánech seznam navrhovaných ministrů do nového kabinetu, který by se měl opřít o hlasy KSČM. Sněmovní hlasování o důvěře vládě by se mohlo podle Babiše uskutečnit ve středu 11. července.

Babiš vítá verdikt ČSSD o vládě, Zemanovi dá seznam ministrů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

„Vláda, pokud dostane důvěru, může být úspěšná,“ soudí Babiš. Uvedl, že bude měřit každému ministrovi stejným metrem a bude se zasazovat o to, aby vláda prosadila programové prohlášení. S kandidáty se chce setkat. Dnes měl jednat s nominantem ČSSD na ministra práce a sociálních věcí Petrem Krčálkem, schůzku ale kvůli zaneprázdnění zrušil. Nový termín zatím nebyl stanoven.

S Hamáčkem bude Babiš v sobotu mluvit i o nominaci Miroslava Pocheho na ministra zahraničí. Pocheho odmítá Zeman, sociální demokraté na něm trvají. „Já to určitě projednám s panem Hamáčkem a panu prezidentovi ten návrh předložím,“ uvedl Babiš. Doplňující dotaz, zda bude v návrhu Pocheho jméno, komentovat nechtěl.

Babiš ani dnes nesdělil jména kandidátů do nové vlády za ANO, když někteří pokračovat nebudou. Půjde minimálně o ministra spravedlnosti v demisi Roberta Pelikána. Jména nominantů na ministry chce Babiš zveřejnit v neděli po schůzce se Zemanem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…