Babiš vybuchl vzteky: Pekarová! Pokřikuje na mě. Našim lidem řekne, že jsou stádečko. Neuvěřitelné

29.10.2023 13:40 | Monitoring

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) se vyjádřil k sobotní ceremonii předávání státních vyznamenání, které se účastnil s tím, že byl v prostředí, které jej nesnáší. Za absurdní v nedělním pořadu Partie na CNN Prima News označil, že zpěvačce Martě Kubišové a Zdeňce Mašínové předává vyznamenání bývalý komunistický rozvědčík, který se dnes cítí jako nový Havel. Opřel se rovněž do vlády, v níž jsou podle jeho slov podvodníci, kritikou nešetřil ani vůči předsedkyni Poslanecké sněmovny Pekarové Adamové (TOP 09) pro její chování ve funkci šéfky Sněmovny. Babiš také prozradil, že v únoru roku 2024 bude opět kandidovat na pozici předsedy hnutí ANO.

Babiš vybuchl vzteky: Pekarová! Pokřikuje na mě. Našim lidem řekne, že jsou stádečko. Neuvěřitelné
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš v pořadu Partie.

Předseda hnutí ANO úvodem popsal své dojmy z Pražského hradu, kde se v sobotu večer účastnil předávání státních vyznamenání. „Měl jsem za sebou europoslance a před sebou vládu, takže jsem se cítil jako v prostředí, které mě nesnáší. Ale mně to nevadí,“ řekl v pořadu Partie.

Babiš pak místo odpovědi na dotaz ohledně názoru na projev prezidenta začal hovořit o tom, že Česko žije v pohádce Císařovy nové šaty a k postavám dvou podvodníků vydávajících se za skvělé tkalce, kteří v ní figurují, přirovnal premiéra Petra Fialu a ministra financí Zbyňka Stanjuru z ODS. „My tady žijeme v pohádce Císařovy nové šaty, je strašně aktuální, v ní jsou ti dva podvodníci, to je vlastně přesně Fiala a Stanjura, kteří podvedli naši zemi,“ zmínil šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Kriticky navázal na projev prezidenta Petra Pavla při předávání státních vyznamenání na Pražském hradě. „Předseda základní organizace KSČ, nomenklaturní kádr, komunistický rozvědčík předává vyznamenání paní Kubišové, která byla jedním z hlavních symbolů naší revoluce,“ poukázal na paradoxy odehrávající se v české politice.

„Pan prezident se cítí jako nový Václav Havel. Ta absurdita té doby, kdy předává vyznamenání chartistům. Ti chartisti a havlisti akceptují, že jsme udělali tlustou čáru za minulým režimem. Vždyť ta Kubišová a Mašínovi, oni trpěli, oni musí nesnášet ten režim. Tak jak je možné, že se tu něco takového děje?“

Moderátorka Terezie Tománková poznamenala, že v KSČ byl i Andrej Babiš, který se ale hájil slovy: „Já jsem nepracoval pro režim, byl jsem pasivní člen. Pan prezident byl nomenklatura, byl rozvědčík, ale udělali z něho nového Havla, to klobouk dolů. Nevím, zda to ti lidé vnímají, kdo jim ty medaile předal,“ pozastavoval se opakovaně expremiér.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí
Následně se opřel do vlády, kdy odsoudil tzv. vládní konsolidační balíček, který podpořila Sněmovna a slíbil, že pokud hnutí ANO bude vládnout, bude daně snižovat zpět. „Když budeme ve vládě, budeme pracovat pro lidi tak, jak jsme to dělali. Budeme daně snižovat a vybírat,“ uvedl šéf hnutí ANO, který má nyní největší preference. Kromě jiného také prozradil, že v únoru roku 2024 bude opět kandidovat na pozici předsedy hnutí ANO. 

Na dotaz, zda má opozice v plánu ve Sněmovně opět obstruovat, se Babiš rozčílil a opřel se do předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09), kterou rozkatilo jeho úvodní páteční sněmovní vystoupení, připomněla mu zemřelé za covidu za jeho vlády, jejichž úmrtí mu dala za vinu. „Vláda má s námi mluvit, vždyť to neumí! Od roku 2017 mě paní Pekarová uráží, říká, že mám jít do vězení a vrchol všeho je, když řekne, že já mohu za nějaké lidi v rámci covidu?! Tohle je skutečně obrovský podraz, to je nechutné a proto jsem reagoval,“ uvedl Babiš, který Pekarovou Adamovou osočil, že ukradla TOP 09 a označil ji za „ubohou“.

„Paní Pekarová si dokonce sedne jako předsedkyně a pokřikuje na mě. Místo toho, aby se chovala jako předsedkyně Poslanecké sněmovny pro všechny, tak na nás útočí. Jde k našim lidem do rohu, řekne jim, že jsou stádečko, i Schillerové. Tak to je neuvěřitelné chování,“ rozhodil rukama Andrej Babiš a podotkl, že kdyby předsedkyně Sněmovny Pekarová Adamová nebyla dáma, mluvil by na její adresu jinak.


(Screen: CNN Prima News)

Stranou nezůstala ani rezoluce vyzývající k humanitárnímu příměří ve válce mezi teroristickým palestinským hnutím Hamás a Izraelem, kterou v pátek přijalo valné shromáždění OSN. Komentoval slova ministryně obrany Jany Černochové (ODS), že se stydí za OSN a požaduje vystoupení ČR z této organizace. Babiš její postoj chápe: „Ta rezoluce je špatně. Mám pro ni pochopení. OSN je organizace, která nemá vliv a je potřeba usilovat o změnu,“ řekl v neděli odpoledne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

HHH , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantares.h , 29.10.2023 15:05:05
Člověku je opravdu špatně když vidí jak mladý fracek uráží staršího může který proti ní něco dokázal a vybudoval! Kdo za touhle paní asi stojí, že si je stále tak jistá koho je ona ovce?? Tahle paní asi zapomněla jak na Babiše stále tlačili za covidu aby lidem dával víc peněz i když ty lidé mohli chodit normálně do práce a teď řvou jak zadlužil tenhle stát kdo si dělal žranici na Karlově mostě a teď vyčítá kolik za premiérování Babiše zemřelo lidí na covid! Ta paní je opravdu neskutečně hloupá! Jediné co umí je organizovat večírky a summity na víc totiž není její mozková kapacita nastavená a ještě bulet jak želva v senátu! Opravdu hrozná osoba :-(

|  22 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…