Babiše docení až historie. On se toho ale asi už nedožije, prorokuje Stuchlík

22.10.2018 19:29

Lídr pražské kandidátky hnutí ANO Petr Stuchlík se v rozhovoru pro server Aktuálně.cz vrátil ke kampani před komunálními volbami, ale také hovořil o premiérovi a lídrovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

Babiše docení až historie. On se toho ale asi už nedožije, prorokuje Stuchlík
Foto: JK
Popisek: Petr Stuchlík

„Ať chcete, nebo ne, kampaň ANO byla o třídu před ostatními kampaněmi,“ poznamenal Stuchlík s tím, že nikdo nedokáže říct, jak by hnutí ANO dopadlo bez kampaně. Takhle skončilo páté. „Pořád se to bere jako neúspěch, ale ty výsledky byly velmi těsné, máme jen o jeden mandát méně než ti, kteří sestavují koalici,“ dodal Stuchlík.

  • Původní text ZDE

Pražský neúspěch pak Stuchlík nevnímá jako chybu Babiše. „On je prostě premiér České republiky, což je funkce, která je v průběhu jejího výkonu nepopulární. A to má i svou odvrácenou stranu, jako je třeba pokles voličské přízně v Praze. Já si nepamatuji premiéra, kterého by lidé milovali. Kam mi až paměť sahá. Sobotka, Nečas, Paroubek, Gross. Od začátku 90. let prostě není premiér vděčná role. Já sám jsem panu Babišovi říkal, že jeho docení až historie. Že on se toho asi nedožije, ale tak to už bohužel u státníků chodí,“ odvětil Stuchlík, jenž považuje Babiše za úspěšného a výrazného premiéra. 

K tématu pražské opozice, v níž zřejmě ANO usedne, chtějí být babišovci podle Stuchlíka aktivní. „Chceme řešit témata, která bude koalice projednávat, skutečně podrobně. Prioritou je pro nás doprava, především co nejrychlejší dostavba vnitřního a vnějšího okruhu a metra D,“ poznamenal Stuchlík mimo jiné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…