Babiše mají ve Štrasburku projednávat ještě před volbami. Chtějí mě odstranit z politiky, protestuje premiér

06.04.2019 19:20

Premiér Andrej Babiš (ANO) se domnívá, že jej chtějí opoziční politici odstranit z politiky. Usuzuje tak podle toho, že se k němu dostala informace o projednávání jeho střetu zájmů na půdě Evropského parlamentu ve Štrasburku. Píše o tom server Seznam Zprávy.

Babiše mají ve Štrasburku projednávat ještě před volbami. Chtějí mě odstranit z politiky, protestuje premiér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Možný střet zájmů českého premiéra Andreje Babiše se na štrasburské půdě bude projednávat ještě před volbami do Evropského parlamentu v polovině dubna. Nepůjde však o standardní zasedání, ale eurokomisař pro rozpočet Günter Oettinger se se svými kolegy sejde na mimořádné schůzi za zavřenými dveřmi. 

Původní text ZDE.

Podle šéfa hnutí ANO a českého premiéra Andreje Babiše jde jen o další snahu Čechů v Bruselu odstranit jej z politiky. „Jsou to jenom další snahy Čechů v Bruselu, kteří tam udávají svoji zemi a premiéra. Nemají nic jiného na práci, než tyhle zoufalé snahy poškodit mě a odstranit mě z politiky,“ řekl Babiš Seznam Zprávám a označil politiky TOP 09, Piráty i lidovce. Podle jeho slov si na něm chtějí nasbírat politické body. „Já na rozdíl od nich bojuju v Bruselu za zájmy našich lidí,“ podotkl s poukázáním například na migrační kvóty.

Podle všeho však eurokomisař Oettinger zřejmě předloží jen uzavřenou část analýzy. Oficiální rozpočtová komise analýzu dokumentů totiž ještě stále nedokončila. Výsledek šetření se tak voliči zřejmě dozvědí až po volbách.

Pokud by se Babišův střet zájmů potvrdil, Česko by muselo vyplatit část dotací, které Agrofert získal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …