Babišovo sólo: Já jsem první v historii země, kdo se stará o daně! Milá koalice...

30.05.2016 19:36

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) dostal prostor v Událostech České televize a plně ho využil. Postěžoval si, že nám tu vládne dvojkoalice ČSSD a lidovců, ale on sám jim to rozhodně ulehčovat nebude. Je ochoten požadovat i svolání koaliční rady. Babiš sám sebe vidí jako prvního ministra financí v historii České republiky, který se stará o výběr daní.

Babišovo sólo: Já jsem první v historii země, kdo se stará o daně! Milá koalice...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Šéf české státní kasy před kamerami České televize zuřil. Je přesvědčen, že skvěle vybírá daně a jeho koaliční partneři je rozhazují. Ukázalo se to např. na dnešním jednání vlády, kde se projednávaly rozpočtové rámce.   

„Já jsem dnes byl na vládě úplně zbytečně, protože jsem byl přehlasován úplně ve všem. My ve skutečnosti máme dvojkoalici ČSSD a KDU-ČSL, která funguje velmi dobře ve sněmovně i na vládě. A já budu požadovat svolání koaliční rady, protože pokud jsem jediný, kdo tady prosazuje hospodárnost, tak je to problém. Jsem první ministr financí této země, který se stará o výběr daní. A za dva roky jsme vybrali 117 miliard korun navíc. My daně vybíráme skvěle,“ chválil sám sebe člen vlády.

Zdá se mu neuvěřitelné, jak moc se navyšují výdaje na vědu a výzkum. Stejně tak se bouří proti posílání dalších peněz do zdravotnictví. Původní dohoda koalice počítala s navýšením o 3,5 miliardy, ale premiér Bohuslav Sobotka a ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (oba ČSSD) teď požadují pět miliard. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…