Babišův Faltýnek opravdu maká. Zvládá dvacet funkcí

11.02.2014 18:49

Předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek je přinejmenším ve své straně rekordmanem. Alespoň co se týká kumulace vykonávaných funkcí. Má jich totiž rovných 20. Problém se ale netýká jenom Faltýnka. Kumulace funkcí s poslaneckým mandátem je často spojována především s hejtmany v jedné osobě.

Babišův Faltýnek opravdu maká. Zvládá dvacet funkcí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Šéf poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek zmínil, že chce více poslaneckých kanceláří v Olomouckém kraji za méně peněz

Souběh funkcí je v tuzemsku samozřejmostí, a to například ve spojení poslance a ministra, poslance a předsedy vlády, poslance a starosty či senátora a starosty. Nedá se tak na problém hledět jen ve spojení hejtmana a poslance.

Novým rekordmanem v kumulaci funkcí je nejspíš předseda poslaneckého hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. Ten sedí rovnou na 20 různých postech.

Zde je přehled jeho funkcí: předseda poslaneckého klubu hnutí ANO, předseda zemědělského výboru sněmovny, člen organizačního výboru sněmovny, člen představenstva Agrární komory, člen představenstva Agrofert, a. s., člen představenstva ZZN Pelhřimov, člen představenstva společnosti OLMA, člen představenstva společnosti Agrotec, člen představenstva společnosti Oseva, člen představenstva Zemědělské akciové společnosti Březno, člen představenstva společnosti Agri CS, zastupitel města Prostějov, předseda bytové komise zastupitelstva města Prostějov, člen představenstva Vodovodů a kanalizací Prostějov, člen dozorčí rady Moravská vodárenská, člen dozorčí rady A.S.A. TS Prostějov, člen dozorčí rady obchodní společnosti Navos, předseda sdružení Agrární iniciativa, představitel Konsorcia nevládních organizací, člen představenstva Potravinářské komory.

Téma souběhu funkcí tak není  jen otázkou čtyř sociálnědemokratických poslanců-hejtmanů, jejichž jména často zaznívají. V budoucnu se toto mixování funkcí má omezit. Usnesl se na tom Ústřední výkonný výbor ČSSD. Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka již před časem připomněl hejtmanům své strany usnesení, dle kterého poslanci zvolení za ČSSD nemají kumulovat práci v dolní komoře s funkcí hejtmana, primátora či krajského radního.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…