Babišův poslanec Plzák odpovídal čtenářům na dotazy o Putinovi a konvoji

27.03.2015 17:44

Poslanec za ANO Pavel Plzák dnes odpovídal na dotazy čtenářů. Jedním z takových byl i ten, zda se máme obávat výroku ruského prezidenta Vladimira Putina, který hlásil, že největší chybou byl rozpad Sovětského svazu. Dalšími z otázek bylo samozřejmě téma spjaté s americkým vojenským konvojem.

Babišův poslanec Plzák odpovídal čtenářům na dotazy o Putinovi a konvoji
Foto: ANO
Popisek: Pavel Plzák

Na dotaz ohledně Putinova výroku odpověděl Plzák tak, že Putin prý tato slova prohlásil ihned po jeho nástupu. Plzák si však myslí, že tehdy se tomu nevěnovala potřebná pozornost, jelikož Rusko prý bylo takřka spojenec Evropské unie. Srovnává to tak se současností, kde zmiňuje rychlé přehodnocování obranné doktríny Německa.

Další ze čtenářů ParlamentníchListů.cz položil Plzákovi dotaz, jaký vliv bude mít rozhodnutí Evropské unie na neprodloužení protiruských sankcí. Pavel Plzák míní, že protiruské sankce nemají velký vliv na Rusko, ale že současné ceny ropy na něj mají naopak vliv mnohem větší. Dále Plzák uvedl, že vyhrožování Dánsku jadernými zbraněmi ze strany Ruska, bude mít "adekvátní odezvu“ NATO.

Pavel Plzák ve svých odpovědích vysvětlil současnou podporu Ruska u části našeho obyvatelstva a odpor vůči americkému vojenskému konvoji tím, že zde existuje kvůli dle něj bývalé socialistické propagandě, která vždy označovala Spojené státy americké za zlo a za původ všeho špatného. Dle Plzáka po rozpadu Sovětského svazu začalo následně Rusko s propagandou, kde se prý ukazuje jako náš osvoboditel od nacismu a ochránce před "nebezpečnými válkami ze strany kapitalistických států vedených USA“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …