Babišův server si všímá redaktora PL, který dělá pravidelné rozhovory s prezidentem Zemanem

12.05.2016 10:01

Server Lidovky.cz, který patří mezi mediální portfolio ministra financí Andreje Babiše (ANO), si všímá minulosti novináře PL Radima Panenky. Ten je podle serveru dvorním novinářem prezidenta Miloše Zemana, a to i přesto, že byl dříve v extremisticky pravicové Národní straně.

Babišův server si všímá redaktora PL, který dělá pravidelné rozhovory s prezidentem Zemanem
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman při rozhovoru s redaktorem PL.cz Radimem Panenkou

Hradu však minulost Panenky nevadí a cení si jeho kvalit. Hlavu státu doprovází na zahraničních cestách a vede s ním i rozsáhlé rozhovory pro server ParlamentníListy.cz. „Důvody jsou zásadní. Parlamentní listy jsou vysoce pluralitní médium. Ostrov pozitivní deviace v moři jednostranného mediálního mainstreamu,“ uvedl k tomu hradní mluvčí Jiří Ovčáček a dodal, že Panenka je bytostný profesionál. „Minulost je z tohoto hlediska minulostí a je tedy nedůležitá,“ uvedl Ovčáček. Ten serveru ParlamentníListy.cz následně zaslal i celé své vyjádření, jež poskytl serveru Lidovky.cz. V nezměněné podobě jej najdete pod textem.

Národní strana byla známá svými protiromskými demonstracemi či kampaněmi proti menšinám. Na akci strany byl podle LN Panenka například již v roce 2006, v březnu 2008 měl být Panenka jedním z organizátorů demonstrace před Domem národnostních menšin v Praze. Sám Radim Panenka ovšem k vydanému článku Lidovek dodává, že na fotografii z roku 2006 je někdo jiný a server si to mohl ověřit.

  • Původní text ZDE
  • Kompletní odpovědi Radima Panenky zaslané redakci Lidovek ZDE

Sám Panenka se od své minulosti distancuje. Výše uvedená slova si nepamatuje, za organizací výše uvedené kontroverzní akce nestál. Tvrdí, že tak vyhraněný postoj v té době neměl a rozhodně jej nemá dnes. „Bylo mi osmnáct,“ argumentuje věkem a považuje své tehdejší politické angažmá za chybu. Server o Panenkově minulosti ví. Jak uvedl ředitel redakce ParlamentníchListů.cz Jaroslav Polanský, Panenka jej už dávno ujistil, že své partajní angažovanosti lituje a své tehdejší názory opustil.

Kompletní vyjádření Jiřího Ovčáčka pro server Lidovky.cz, poskytnuté na žádost redakce PL:

Pane redaktore, důvody jsou zásadní. Parlamentní listy jsou vysoce pluralitní a svobodné médium. Ostrov pozitivní deviace v moři jednostranného mediálního mainstreamu. Pokud jde o pana redaktora Panenku, je bytostným profesionálem. Minulost je z tohoto hlediska minulostí a je tedy nedůležitá. Možná ale panu redaktorovi doporučím, aby se objednal k Tomáši Halíkovi, který je expertem na vyhánění duchů minulosti, jak nám všem ukázal v případě polepšeného pana Sekyry. Pan prezident samozřejmě bude dál pravidelné rozhovory Parlamentním listům poskytovat a pan redaktor Panenka bude dál součástí mediálního doprovodu při krajských i zahraničních cestách pana prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…