Bakalovi novináři debatovali, zda potřebujeme Kalouska. Takhle to dopadlo

07.10.2013 11:09

Od té doby, co Zdeněk Bakala sestěhoval všechny své novináře do jedné budovy v Karlíně, odehrává se vždy jednou týdně mezi redaktory všech jeho médií debata nazývaná „přestřelka v newsroomu“, která je pak prezentována na stránkách magazínu Respekt. Tento týden se v karlínském newsroomu debatovalo na téma, zda česká politika potřebuje Miroslava Kalouska.

Bakalovi novináři debatovali, zda potřebujeme Kalouska. Takhle to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Také se Kalousek omluvil přítomným novinářům za svou občasnou prchlivost

Jako první se slova ujal zástupce šéfredaktora Respektu Marek Švehla, který uvedl, že Kalouska dnes jednoznačně potřebujeme, protože je to lídr pravice. Tím rozčílil Petra Kamberského, který píše do Hospodářských novin, kterého nadzdvihlo označení místopředsedy TOP 09 za „lídra pravice“. Je to prý sice schopný politik, ale jeho vize, myšlenky a koneckonců i charisma jsou velmi pochybné.

Přidal se k němu i další redaktor HN Jiří Leschtina: „Kalousek se pro vývoj na pravici ukazuje být stejným neštěstím, jako byl Václav Klaus,“ ulevil si. Podle něj by TOP 09 mohla být celkem solidní alternativou, kdyby ji právě Kalousek netáhl ke dnu.

S tím však nesouhlasil známý redaktor „hospodářek“ Jindřich Šídlo. Podle něj tuto „nevolitelnou Kalouskovu stranu“ v minulých volbách volilo plných šestnáct a půl procenta voličů. Jeho kolega Leschtina mu připomněl, že od té doby se leccos událo, například reformy ministra Drábka nebo Kalouskovy hysterické útoky na policii a státní zástupce.

To však bylo něco na Šídla: „Čím dál víc jsem si jist, že ostražitost před naší čackou policií a částí státních zástupců, co si chodí pro požehnání na Hrad, je zcela na místě,“ rozohnil se. Když se jej další kolega Petr Honzejk dotázal, zda tedy hlavní Kalouskova nepostradatelnost tkví v tom, že nás ochrání před policií, utřel jej Šídlo tím, že jeho slova označil za demagogii. Pak ještě umanutě poznamenal, že o Kalouskově potřebnosti rozhodnou voliči.

Jiří Leschtina pak uvedl, že se skutečně upřímně snaží přijít na to, čím by Miroslav Kalousek mohl naší politice prospět, ale na nic nemůže přijít. Podle Petra Kamberského bychom Kalouska nepotřebovali, kdybychom měli skutečné politiky. Jenže nejspíš to prý dopadne tak, že většina sněmovny nebude tušit, která bije, a za těchto okolností Kalouska skutečně potřebovat budeme. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

9:00 „Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

Už nejde jen chodit okolo horké kaše. Poslanec TOP 09 Ondřej Kolář opět zdvihl téma politiky návratů…