Bakalův server se zlobí. Nedozvěděl se, kolik Zeman platí v Mynářově penzionu

05.09.2013 14:41

Prezident Miloš Zeman se během návštěvy Zlínského kraje ubytoval se svým týmem v penzionu Malovaný, který vlastní kancléř Vratislav Mynář. Server iHNed.cz, který patří do mediálního impéria miliardáře Zdeňka Bakaly, se pokusil zjistit, kolik stojí hlavu státu ubytování za noc. Nikdo to ale nechtěl prozradit.

Bakalův server se zlobí. Nedozvěděl se, kolik Zeman platí v Mynářově penzionu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident pohovořil ve Zlíně s občany

Od středy do pátku je Zeman na návštěvě Zlínska. Po skončení oficiálního programu se vrací do Osvětiman, kde má ubytování. "Počet členů doprovodu pana prezidenta je pět osob. Celá delegace je ubytována v penzionu Malovaný," uvedla prezidentova mluvčí Hana Burianová.

Mynář: Je zbytečné, aby se to někam psalo, ne?

Penzion vlastní Zemanův kancléř Vratislav Mynář. Na dotaz, zda prezident a jeho lidé platí za ubytování standardní ceny, odmítl odpovědět.

"Já to samozřejmě tuším, ale myslím si, že je úplně zbytečné, aby se to někam psalo, ne? Tohle jsou krajské návštěvy, ubytování prezidentského páru a doprovodu platí hejtmanství, takže to není otázka na mě. Kdyby to nebylo u Mynáře, ale u Františka Opičky, tak je to úplně stejná otázka," odpověděl Mynář.

Mluvčí kraje i prezidentské kanceláře zarytě mlčely

Zlínský kraj ale rovněž odmítl zveřejnit cenu. Mluvčí Gabriela Sýkorová Dvorníková tvrdila, že nemá oprávnění sdělovat takové informace a novináře odkázala na Kancelář prezidenta republiky. Prozradila ovšem, že Zeman už v Osvětimanech byl několikrát a má to tam rád, takže se tam nyní vrátil.

Prezidentova mluvčí cenu za ubytování rovněž odmítla sdělit a odklonila dotěrné otázky zpět na hejtmanství.

Mynářovi se v Osvětimanech daří. Provozuje wellness, sjezdovku a restauraci

Pro běžné zákazníky je cena od 850 do tří tisíc korun. Například za dvoulůžkový pokoj v kategorii A lidé zaplatí 1800 korun.

V městysu Osvětimany se prezidentův kancléř Mynář podnikatelsky činí. Provozuje zde i sjezdovku, restauraci a v penzionu má i wellness centrum. Mynář prý dostal na stavbu penzionu státní dotaci ve výši 13 milionů. Na celý areál pak přispívala Evropská unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…