Barbaři přicházejí a evropští politici je ještě vítají. Nečekaně ostré vyjádření šéfredaktora Lidových novin k imigraci

23.11.2015 21:21

Šéfredaktorovi Lidových novin Ištvánu Lékovi podle jeho slov po událostech v Paříži nejvíce utkvěla v paměti věta z reportáže, v níž se svědek masakru podivil tomu, jak je vlastně lidská krev hustá, a ne jako ve filmu. „Příklad by si z něj mohla vzít mocenská evropská elita, která situaci v Evropě popisuje v naprostém rozporu s tím, co vidí, jako by hrála ve filmu,“ napsal Léko.

Barbaři přicházejí a evropští politici je ještě vítají. Nečekaně ostré vyjádření šéfredaktora Lidových novin k imigraci
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Teroristické útoky v Paříži si vyžádaly přes sto mrtvých

Podle něho ve chvílích, kdy sledujeme za každou cenu politicky korektní projevy, jasně vidíme, že tato elita není schopna anebo nechce správně pojmenovat jevy, natožpak je alespoň krátkodobě řešit. „Patrně tak činí ze strachu z toho, že je levicově-liberální média ocejchují a popraví,“ napsal šéfredaktor Lidových novin.

„A to ještě v situaci, kdy se v důsledku nelegální migrace začíná rozkládat i nejbohatší a nejspořádanější region Evropy, německy hovořící část, již jsme posledních několik desetiletí považovali za symbol klidu a pořádku,“ dodal posléze s tím, že mnoho politologů, historiků a expertů na geopolitiku přirovnává současnou situaci Evropské unie k pádu Římské říše.

Následně pak Léko zveřejnil báseň V očekávání barbarů řeckého autora Konstantinose Kavafise (1863–1933; přeložil Antonín Brousek, pozn. red), který podle něho geniálně popsal důvody oslabení tohoto řeckého impéria.

Celý text si můžete přečíst ZDE.

V básni se mimo jiné píše o tom, jak se císař impéria hotoví přijmout velitele barbarů, kteří zavítali do říše a císař je dokonce slavnostně vítá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…