Bárta a Klasnová o smrti Nečase a jeho údajně prohnilém následníkovi

17.06.2013 7:43

Předseda strany Věci veřejné Vít Bárta se staví k posledním událostem zdrženlivě. Na svém webu upozorňuje na skutečnost, že Petr Nečas sice odchází z funkcí, ale „kmotři ODS“ zůstávají nedotčeni. Šéfka poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová pak zveřejnila stanovisko strany, a to, že VV nepodpoří staronovou vládu, pokud v ní odstupujícího premiéra nahradí první místopředseda ODS a ministr průmyslu Martin Kuba.

Bárta a Klasnová o smrti Nečase a jeho údajně prohnilém následníkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soud s Vítem Bártou. Kateřina Klasnová podpořila svého manžela

"VV nehodlají podpořit nějaký staronový slepenec, pokud by měl Nečase nahradit například ministr průmyslu Kuba, který je loutkou jihočeského kmotra ODS (Pavla) Dlouhého," sdělila serveru iHNed.cz šéfka poslaneckého klubu Věcí veřejných Kateřina Klasnová.

VV již dříve daly najevo, že zastávají názor, že tato koalice nemůže pokračovat. Rozpuštění sněmovny a předčasné volby jsou podle představitelů VV kroky, které jsou připraveni podpořit.

„Bílý kůň je mrtev, kmotři ODS ale žijí dál,“ přesně takto se na svém webu vyjádřil předseda strany Věci veřejné Vít Bárta k avizovanému odstoupení Petra Nečase z čela vlády i ODS. Vít Bárta dále konstatoval, že jeho odhad vývoje v ODS se bohužel naplnil. „Nečas bude obětován, aby zkorumpované figurky této koalice udržely svou beztrestnost a korýtka a dál tunelovaly tuto republiku. Jsem velmi zvědav, zda prezident republiky pověří někoho sestavením vlády, nebo se raději sněmovna rozpustí,“ napsal Bárta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…