Bárta podporuje Holešovskou výzvu, vzal ji do sněmovny

07.11.2012 16:23

Zástupce Holešovské výzvy a jejich petici za pád vlády a předčasné volby, přivedl dnes ve Sněmovně před novináře poslanec Věcí veřejných Vít Bárta. Petici, kterou podepsalo přes 30 tisíc lidí, prý nenechá zapadnout a seznámí s ní své kolegy na schůzi, kde se dnes řešil vládní daňový balíček, se kterým kabinet spojil svou důvěru.

Bárta podporuje Holešovskou výzvu, vzal ji do sněmovny
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Kromě volání po odchodu vlády patří mezi priority Holešovské výzvy například uzákonění obecného referenda či konání spravedlivých demokratických voleb. V nich by se strany měly potýkat na základě rovné soutěže a nikoliv na "základě marketingových kampaní, založených na objemu peněz do nich vložených".

Bárta si nyní výzvy váží
   
"Holešovskou výzvu jsem dříve vnímal s velkými rozpaky. Dnes si velmi vážím jejich konstruktivního přístupu k věci," řekl novinářům někdejší majitel bezpečnostní agentury ABL Bárta, jehož energie i peníze se před dvěma lety staly motorem raketového vstupu VV do celostátní politiky. Se zástupci iniciativy se prý v minulých dnech opakovaně setkal.


   
Zástupce Holešovské výzvy Jiří Bezák přečetl v atriu sněmovny průvodní dopis k petici a zopakoval názory iniciativy. Připomněl názor signatářů, že nynější vláda nemá důvěru lidí a naopak učinila vše pro její ztrátu. Zástupce iniciativy zopakoval názor Bártovy strany, že konec policejního prezidenta Petra Lessyho byl politickým pučem v režii nynějšího ministra vnitra Jana Kubiceho.
   
Mnohdy poměrně chaoticky působící Holešovská výzva vznikla v loňském roce na vlně společenských protestů. Jejím iniciátorům se v březnu podařilo na protestní akce do Prahy a dalších měst přivést tisíce lidí, nyní podobné demonstrace navštěvují zpravidla stovky nespokojených občanů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …