Bárta se rozhodl zatím zůstat poslancem. Porušil slib

14.04.2012 20:12

Vít Bárta chce zatím zůstat poslancem. Podle informací TV Nova se tak rozhodl poté, co si přečetl včerejší rozsudek soudu. Podle něj je vinný z uplácení.

Bárta se rozhodl zatím zůstat poslancem. Porušil slib
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soudní řízení s Vítem Bártou

Vít Bárta zatím nesloží poslanecký mandát. Přitom původně slíbil, že pokud ho soud odsoudí za uplácení, odejde z politiky. Nyní se chce odvolat, poté by mohl o odchodu z poslaneckého křesla uvažovat.

"Ne, rozhodl jsem se prozatím svůj poslanecký mandát nesložit," prohlásil pro TV Nova. "Pro mne je nyní nejdůležitější hledat odpověď na to, jestli obecně vyslovená žádost, respektive nabídka bezúročné půjčky, může či nemůže býti z tohoto hlediska korupcí," dodal.

Hájí se tím, že když bylo ve stranickém programu snížení platů poslanců, jiný soud už nebude vnímat půjčku jako korupci.

 

Premiér Petr Nečas přitom uvedl, že si po rozsudku soudu neumí představit, že by Bárta zůstal dále v politice. "Rozhodnutí nezávislého soudu beru na vědomí. Vít Bárta sám předem avizoval, že v případě odsouzení bezprostředně poté odejde z politiky, a já osobně očekávám, že tato svoje slova naplní," prohlásil premiér.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …