Škárka je první politický vězeň, píše Vaše Věc

14.04.2012 18:27

Podle serveru předsedy NS-LEV 21 Jiřího Paroubka je Jaroslav Škárka politickým vězněm. Autor uvádí, že sedět měl jít Vít Bárta - ten, který uplácel.

Škárka je první politický vězeň, píše Vaše Věc
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Jaroslav Škárka u soudu s Vítem Bártou

"V očích laické veřejnosti se z poslance Jaroslava Škárky stává politický vězeň. Evropská a světová média jistě tento výsledek zaznamenají. Trapné parlamentní divadlo v režii vládní (panské) koalice tedy pokračuje... " komentuje Přemysl Votava.

Nejsme právní stát

Podle něj se tímto procesem jen prodloužila vládní agónie, kdy se objevuje jedna korupční aféra za druhou. "České veřejnosti jsou pravidelně tiskem i těmito pravicovými politiky servírované soudní causy z Ruska, Ukrajiny, Číny či z Kuby. Zde nešetříme výrazy, že v těchto zemích probíhají politické procesy. Ve veřejnosti je takto, zcela záměrně, vyvolávána nenávist či nedůvěra k těmto zemím," tvrdí Votava.

Komentátor si však myslí, že Česká republika má nyní svůj vlastní politický proces. "Oběť, tedy oznamovatel úplatku, se stala viníkem. Poslanec Škárka dostal tříletý nepodmíněný trest. Ten, kdo uplácel, vyklouzl s podmínkou. To je výsledek soudu v České republice. To je také signál k veřejnosti, že Česká republika již není právním státem," píše se na webu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…