Bekův nástupce v křesle rektora promluvil: Pokud mě Zeman pozve...

01.09.2019 16:01

Je 1. září 2019 a rektorem Masarkovy univerzity v Brně již není senátor Mikuláš Bek, který se nikdy netajil tím, že na prezidenta Miloše Zemana hledí velmi kriticky. Jeho nástupce ve funkci, lékař Martin Bareš, dal najevo, že se vydá na Hrad, bude-li tam pozván. Navrch má jeden cíl, a to překonat nejslavnější pražskou univerzitu.

Bekův nástupce v křesle rektora promluvil: Pokud mě Zeman pozve...
Foto: Masarykova univerzita
Popisek: Masarykova univerzita, logo

Martin Bareš je prvním dnem ve funkci rektora Masarykovy univerzity v Brně. Po osmi letech v této funkci nahradil dnešního senátora Mikuláše Beka, který se nikdy netajil tím, že kriticky hledí na to, jak Miloš Zeman nakládá s úřadem prezidenta republiky. Zeman ho odmítal zvát na oslavy státního svátku založení republiky 28. října.

Bareš zdůraznil, že by na Hrad dorazil, pokud by byl jako rektor pozván. „Rektor Bek nebyl na Hrad pozván v určitém kontextu, který nechci komentovat. Pokud letos pozvání od pana prezidenta přijde, přistoupím k němu s odpovědností rektora Masarykovy univerzity a přijmu jej,“ odpověděl na dotaz Echo24 Martin Bareš.

Prozradil také, že ve veskrze přátelském souboji by rád porazil Univerzitu Karlovu v Praze a s Masarykovou univerzitou by ji rád přeskočil ve srovnávacím mezinárodním žebříčku srovnávajícím univerzity z různých koutů světa. Pomoci k tomu může např. přijetí většího počtu zahraničních kantorů, kteří by mohli přednášet studentům v Brně.

Další úkol Bareš vidí ve snaze motivovat více studentů k tomu, aby  dokončili studium. Dnes je to totiž bohužel tak, že téměř polovina studentů přijatých na univerzitu své studium nedotáhne do úspěšného konce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…