Bělobrádek: Chceme se vrátit na radnice velkých měst

09.09.2014 18:45

Lidovci by se podle svého předsedy Pavla Bělobrádka chtěli v letošních komunálních volbách vrátit na radnice magistrátních měst, kde nyní zastupitele nemají. Jako příklad dnes uvedl Bělobrádek České Budějovice, Plzeň nebo Pardubice. Kampaň KDU-ČSL nemá centrální téma, její kandidáti se budou soustředit na problémy jednotlivých měst a obcí.

Bělobrádek: Chceme se vrátit na radnice velkých měst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Každodenní práce je o konkrétních rozhodnutích, v tom stranické sekretariáty obvykle příliš nepomáhají. Komunální politiku prostě neokecáte," uvedl Bělobrádek. Lidovci podle něj jsou v komunální politice silní, mají přes 300 starostů a letos postavili 1484 kandidátních listin. „Naší ambicí je vrátit se i do těch velkých magistrátních měst, která jsme historicky opustili. Tak jako jsme se v těch minulých volbách vrátili třeba v Hradci Králové nebo v Liberci, chceme se vrátit i v Budějicích, Plzni a v Pardubicích," řekl šéf KDU-ČSL.

 KDU-ČSL se chce ve volbách prezentovat jako solidní politická strana, která letos slaví 95 let od založení

Úspěšné projekty svých obecních zástupců lidovci soustředili v brožuře s názvem Komunální politik KDU-ČSL = záruka kvality. Chtějí je nabídnou pro inspiraci dalším. Jedním z nich je podle Bělobrádka příklad Moravského Krumlova, který se dohodl s dalšími obcemi na společném nákupu energií a dosáhl tak snížení plateb za tyto položky.

KDU-ČSL se chce ve volbách prezentovat jako solidní politická strana, která letos slaví 95 let od založení a garantuje stejné hodnoty ve všech obcích po celé republice. Jsou jimi odpovědné a uvážlivé hospodaření, podpora místního podnikání a vytváření pracovních příležitostí, pomoc seniorům a domácnostem s dětmi, péče o spolkový život, ochrana kulturních tradic a rozvoj venkova a kvalita života mimo město.

Komunální volby se letos uskuteční za měsíc, tedy 10. a 11. října. O místa ve zhruba 6400 zastupitelstvech obcí, měst i městských částí usiluje na 234.000 kandidátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…