Bělobrádek: Nastává doba, kdy oslovíme mnohem víc voličů. U těch, kteří přemýšlejí, máme šanci

04.10.2016 8:01

Ptáte se, jaký je ideální cíl předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka v následujících volbách? Jak uvedl v rozhovoru pro Lidové noviny, jde o návrat strany do všech krajských zastupitelstev. Další jeho metou pak je přesvědčit více Čechů k tomu, že pro to, aby stranu mohli volit, nemusí chodit do kostela.

Bělobrádek: Nastává doba, kdy oslovíme mnohem víc voličů. U těch, kteří přemýšlejí, máme šanci
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Představujeme si, že odejdou slabé, hlavně rudooranžové krajské koalice. Většina těch krajů rozhodně neprosperuje, ale mají na víc. Náš program je postavený tak, aby kompetence, které kraje skutečně mají – což nejsou ani poplatky ve zdravotnictví, ani migrace, skutečně využívaly. Až na výjimky jsou daleko za svými možnostmi. A je to i tím, kdo sedí v radách,“ zkritizoval současné krajské vlády Bělobrádek. Mezi priority strany patří samozřejmě také rodina.

„Stát by měl jít napřed v tom, co je velkou bariérou pro skloubení mateřství a zaměstnání. Proto chceme, aby na krajských úřadech a ve firmách byly možné ve větší míře částečné úvazky a flexibilní pracovní doba,“ dodal Bělobrádek. Důraz kladou rovněž na více terénních služeb, rozvoj domácí hospicové a paliativní péče.  

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Na kampaň vydala strana deset milionů korun v případě krajských voleb a pět milionů do voleb do Senátu. Zde podle Bělobrádka bude úspěch, pokud se do Senátu dostanou tři a více kandidátů.

Za dobrou zprávu Bělobrádek považuje skutečnost, že i když strana šla do poněkud kontroverzní koalice, voliči neodcházejí. „Dokážou ocenit naše fungování v koalici, pro část z nich to byl riskantní krok, navíc je důležité, že tyto voliče upevňujeme. A teď nastává fáze, kdy bychom měli oslovit více lidí. Jsem přesvědčen, že mnoho z nich ještě uvažuje a není rozhodnuto. Myslím, že u taktických voličů, kteří o své volbě přemýšlejí a nesklouzávají k povrchním heslům, máme potenciál vysoký,“ dodal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…