Bělobrádek hladověl s jihočeskými studenty. Před komunisty je prý třeba se mít na pozoru

01.02.2013 21:58

Studenti v jižních Čechách drželi protestní hladovku za umučené a popravené oběti komunistického režimu. K té se připojil i předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, aby připomněl poslance Stanislava Broje z Československé strany lidové.

Bělobrádek hladověl s jihočeskými studenty. Před komunisty je prý třeba se mít na pozoru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební štáb KDU-ČSL neskrýval úspěch. Předseda Pavel Bělobrádek to bere jako odrazový můstek pro návrat do vysoké politiky

Bělobrádek poukazuje na to, že dnešní politik se musí zabývat aktuální agendou a na návraty do minulosti nemá čas. Navíc se to jaksi nenosí. Padesát let staré hříchy se vytáhnou akorát v době, kdy jde o něco ve volbách. Teď to byli sudetští Němci.

Dost mladých lidí považuje komunismus za reálné nebezpečí

Hladovka studentů podle Bělobrádka upozornila lidi na to, že v Česku není jenom mlčící většina. Je zde dost mladých lidí, kteří komunismus považují za reálné nebezpečí a ne řešení. S tím zcela souhlasí.

Odmítá proto demagogické tvrzení stran KSČM a ČSSD, že protest proti této koalici nerespektuje výsledek demokratických voleb. Protest je podle Bělobrádka namířen na povolební řešení. Občané mohou vyjádřit názor na vznik povolebních koalic.

Argument, že komunisti za posledních 20 let nic neukradli, neobstojí

Protesty jihočeských studentů vyvolalo jmenování Vítězslavy Baborové na post radní pro školství. Komunistická zastupitelka nakonec 30. ledna rezignovala.

„Je nutné odpouštět, ale nesmíme zapomínat. Nejde o nějakou konkrétní paní radní, ale o princip. Extrémistické strany do vlády, a to ani na krajích, nepatří. Argument, že komunisti a neonacisti tady za posledních dvacet let nic neukradli, prostě neobstojí,“ zdůrazňuje Bělobrádek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…