KDU-ČSL: Podporujeme Svaz měst a obcí v jeho úsilí o větší subsidiaritu

19.01.2013 19:30

Vládá ČR v těchto dnech projednává materiál návrhu, jehož legislativní řešení bude mít zásadní dopad na stovky obcí v České republice.

KDU-ČSL: Podporujeme Svaz měst a obcí v jeho úsilí o větší subsidiaritu
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Představená vládní reforma totiž vzdaluje správu od občanů, což je pro KDU-ČSL  nepřípustné. Svaz měst a obcí ČR proto žádal vládu, aby od dokončení druhé fáze reformy veřejné správy upustila. A KDU-ČSL tuto žádost plně podporuje.

Co to bude pro obce konkrétně znamenat, přesně stanovil  lidovecký starosta města Chlumec nad Cidlinou Miroslav Uchytil: „Tato úprava s sebou přinese zrušení stavebních úřadů, zrušení matrik, odebrání agend řešení přestupků proti občanskému soužití, vydávání rozhodnutí o předepsání finančních odvodů za odnětí zemědělské půdy ze zemědělského půdního fondu, rybářských lístků a další.“

"Považujeme snahy o centralizaci za nebezpečné , protože odebírají občanům dostupnost úřadů a služeb, které pro život v obci potřebují," řekl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. "Vládní kroky podstatně omezují subsidiaritu, tedy rozhodování blíže k lidem. A to je podstatný bod našeho programu, který podporujeme. Rozhodovat se má co nejblíž, ne co nejdál od občanů."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krása (Trikolora): Atentát na Fica svědčí o zhrubnutí politické kultury

15:06 Krása (Trikolora): Atentát na Fica svědčí o zhrubnutí politické kultury

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.