Bělobrádek se vrátil ke sporu o mrtvého psa. Padlo slovo „idiot“

29.08.2017 19:20

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek poslal vzkaz všem lidem, kteří se do něj pustili za slova o „psu, který neumřel, ale chcípl“. Bělobrádek zdůraznil, že si dělal jen legraci a „idiot“ to nepochopil.

Bělobrádek se vrátil ke sporu o mrtvého psa. Padlo slovo „idiot“
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na sjezdu

Mladá blogerka Lucie Sulovská napsala na sociální síti Facebook, že jí v neděli zemřel pes. Podobných zpráv o odchodu domácích mazlíčku jsou sociální sítě plné a celou řadu milovníků domácích mazlíčků rozesmutní. Poněkud neuvěřitelně proto působí slova šéfa KDU-ČSL Pavla Bělobrádka, který se jal mladou ženu poučovat, že zvířata neumírají, leč chcípají. Jako veterinář o tom prý leccos ví.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Neumřel. Umírají pouze lidé. Zvířata uhynou, pojdou, chcípnou (u nich to nemá vulgární podtext), padnou, zhasnou, jsou zabita, poražena... Dávat zvířatům lidské vlastnosti a používat u nich lidské výrazy (umírat, jídlo, jíst, kakat atd.) je modernistické, levicové a liberální a hodí se k městské eko-etno-bio vychrtlině s korálky na krku, náušnicemi v nose, pupku a obočí, s plandající sukní (lunty) a pijící čaje z misky,“ vzkázal doslova Bělobrádek mladé blogerce.

Během pár hodin na tuto diskusi zareagovala řada lidí včetně politiků. Ozval se i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který napsal, že Bůh miluje všechny živé tvory, psy nevyjímaje. V podobném duchu se vyjadřovali i další lidé.

„Psí kauza“ tím mohla v podstatě skončit, jenže Pavel Bělobrádek se ozval znovu. Serveru Lidovky.cz řekl, že svou poznámku o tom, že pes chcípl, myslel jako vtip.

„Idiot, který nepochopí, co znamenají smajlíci, je hoden si přešlápnout,“ řekl serveru. „Podívejte se, jaké má statusy, je to nejkonzervativnější blogerka, kterou znám. Udělal jsem si z ní pouze legraci, že by to spíš patřilo k naprosto liberálnímu a levicovému člověku,“ vysvětlil Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…